Παραβάσεις έβγαλαν έλεγχοι σε φορτία οπωροκηπευτικών σ’ όλη την Ήπειρο

on .

FORTHGO FROYTA ELEGXOS 11 12 18

• Συνολικά 66 ελέγχους σε φορτία νωπών οπωροκηπευτικών κατά το στάδιο της διακίνησης διενήργησε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού & Φυτουγειονομικού Ελέγχου (Π.Κ.Π.Φ.Π. & Φ.Ε) Ιωαννίνων, κατά το χρονικό διάστημα από 19 Νοεμβρίου μέχρι και 6 Δεκεμβρίου.
Οι έλεγχοι ήταν στοχευμένοι και πραγματοποιήθηκαν υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου και σε συνεργασία με την Τροχαία Ιωαννίνων και την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Από τα 66 φορτία νωπών οπωροκηπευτικών που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 14 φορτία οι οποίες αφορούσαν κυρίως σε έλλειψη της προβλεπόμενης επισήμανσης των μέσων συσκευασίας, μη κατάλληλα μέσα συσκευασίας, καθώς και μη υποβολή των προβλεπόμενων αναγγελιών στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών για εξαγωγή/ενδοκοινοτική διακίνηση των προϊόντων. Μέχρι σήμερα, το Π.Κ.Π.Φ.Π. & Φ.Ε. Ιωαννίνων έχει προχωρήσει τη διαδικασία παραπομπής για την εξέταση επιβολής διοικητικών προστίμων ύψους 13.000 ευρώ.