Τρεις συλλήψεις για μεταφορά 124 κιλών χασίς στη Θεσπρωτία!

on .

NARKOTIKA AYTOK 11 12

• Λίγα μόνο 24ωρα μετά την ανεκδιήγητη ανακοίνωση του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, που επιχείρησε να δώσει χαρακτηριστικά «εθνικισμού» και μίσους στα εγκλήματα με θύματα Αλβανούς στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο σεσημασμένος έμπορος ναρκωτικών που σκοτώθηκε στη Βήσσανη σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Αστυνομικούς, δύο νέες «επιχειρήσεις» διακίνησης χασίς εντοπίστηκαν στη Θεσπρωτία.
Στη μία από τις δύο περιπτώσεις ο δράστης ήταν οπλισμένος με περίστροφο τοκάρεφ, γεγονός που παραπέμπει σε «σκληρό» διακινητή, που όμως δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. Η συνολική «σοδειά» των αστυνομικών της Θεσπρωτίας ανέρχεται σε 124 κιλά, ποσότητα ιδιαίτερα μεγάλη η οποία φυσικά θα διακινούνταν στην Ελληνική «αγορά» από συνεργούς που αναζητούνται.
Ο εντοπισμός και των δύο αυτών φορτίων, καταγράφεται στα θετικά της Αστυνομίας. Όμως ο προβληματισμός για τα αφύλακτα σύνορα, που επιτρέπει στον κάθε έμπορο να εισάγει ανενόχλητος ναρκωτικά σε ελληνικό έδαφος παραμένει και βέβαια μόνο ως ανέκδοτο εκλαμβάνονται πλέον οι «δεσμεύσεις» των Αλβανών για καταπολέμηση της καλλιέργειας και της διακίνησης χασίς προς την Ελλάδα.
Οι συλλήψεις
Τη μεγαλύτερη ποσότητα, 105 κιλά, μετέφερε ο 34χρονος Αλβανός ο οποίος εντοπίστηκε στο Κερασοχώρι της Θεσπρωτίας αργά το βράδυ της Κυριακής. Σε έρευνα που ακολούθησαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο- το οποίο είχε μισθώσει από εταιρία ενοικιάσεων- βρέθηκαν 105, 460 κιλά χασίς συσκευασμένα σε 100 δέματα. Επάνω του βρέθηκε το πιστόλι Tokarev με πέντε σφαίρες, ενώ στο διαβατήριό του έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου, Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα και σε έδαφος Schengen. Στο δεύτερο περιστατικό εμπλέκονται δύο αλλοδαποί, ένα 20χρονος και μια 33χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Σαγιάδα. Σε έλεγχο που τους έγινε από αστυνομικούς- που είχαν σχετικές πληροφορίες- σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες πίσω από τις πλαϊνές ταπετσαρίες και τον πίσω προφυλακτήρα βρέθηκαν τριάντα πέντε δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 18,620 κιλών.