Στα αζήτητα 254 εκ. ευρώ για την προστασία των δασών

on .

DASOS BOYNO

• Την ολιγωρία που δείχνει η Κυβέρνηση για την προστασία των δασών, «καυτηρίασε» ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, με αφορμή ημερίδα που διοργάνωσε για το θέμα το ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε.
«Το τεράστιο θέμα των πυρκαγιών που κάθε χρόνο αφανίζουν τα δάση μας, ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερο, όχι μόνον την Κοινή Γνώμη, αλλά και την Πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας και τους υπεύθυνους κοινωνικούς φορείς! Εκείνοι που δεν φαίνονται να συγκινούνται ιδιαίτερα, είναι οι συναρμόδιοι Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης που προφανώς ¨κοιμώμενοι τον ύπνο του δικαίου¨ αφήνουν στις Βρυξέλλες αζήτητα επί τέσσερα χρόνια 254 εκατομμύρια κοινοτικά χρήματα που θα μπορούσαν θωρακίσουν τον δασικό μας πλούτο και το περιβάλλον γενικότερα!», αποκάλυψε ο βουλευτής, σε επιστολή που έστειλε στην ημερίδα.
Όπως εξήγησε επί υπουργίας του «ενέταξε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 μέτρο (το Μ8) προϋπολογισμού 254 εκατομμυρίων ευρώ Κονδύλια που αφορούσαν στην χρηματοδότηση επενδύσεων στην ¨ανάπτυξη δασικών περιοχών και στην βελτίωση και τη βιωσιμότητα των δασών». Δυστυχώς, πρόσθεσε ο κ. Καρασμάνης, η διάδοχος ηγεσία του Υπουργείου τέσσερα χρόνια τώρα… δεν το έχει καν προκηρύξει!
Καταλήγοντας προειδοποίησε πώς το Πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2020 και, αν δεν κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες ώστε να απορροφηθούν τα 254 εκατομμύρια, αυτά τα κοινοτικά χρήματα θα χαθούν!