Σύνθετη υπόθεση παραμένει η ποιότητα στον τομέα υγείας

on .

SYNEDRIO YGEIAS 10 12 18

• Με τη συμμετοχή 1383 επαγγελματιών του χώρου της Υγείας (Νοσηλευτές, Διοικητικοί υπάλληλοι, Καθηγητές σχολών, Διοικητές Νοσοκομείων, φοιτητές κ.α.) ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ποιότητας και Εκπαίδευσης στην Δημόσια Υγεία (QueD2018) που έγινε στα Γιάννενα στις 7 & 8 Δεκεμβρίου. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος. Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος του ΕΣΑΝ Δημήτρης Τζιάλλας, τόνισε πως σκοπός των QueD είναι να αναδειχτούν ιδέες, εμπειρίες και καλές πρακτικές της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και η εφαρμογή καινοτόμων κλινικών πρακτικών μέσα από την ανάδειξη πρότυπων ποιότητας στον χώρο της υγείας, αλλά και στη Νοσηλευτική κλινική πρακτική, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως το βήμα αυτό έλλειπε και είναι ευτυχής συγκυρία πως αυτό βρήκε την θέση του στην πόλη των Ιωαννίνων.
Στα συμπεράσματα του συνέδριου τονίστηκε πως η ποιότητα στον τομέα υγείας είναι περισσότερο σύνθετη υπόθεση από οπουδήποτε αλλού, ενώ χρειάζεται να ενισχυθεί το ανθρωποκεντρικό και ποιοτικό μοντέλο διοίκησης στο χώρο της υγείας, έναντι του Ιατροκεντρικού. Από την άλλη πλευρά, η εκπαίδευση είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη του συστήματος υγείας και για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Το πολιτιστικό μέρος του συνεδρίου στήριξε η Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς, παρουσιάζοντας ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και προσφέροντας παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες. Το συνέδριο διοργάνωσαν οι Νοσηλευτικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων της πόλης.