«Συνωστισμός» στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

on .

KOINONIKO MERISMA

• Με εμπόδια ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα (koinoniko merisma.gr). Το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν τεράστιο από την πρώτη στιγμή με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν και προβλήματα από την υπερφόρτωση.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιο Τάγαρη που μίλησε στον ΣΚΑΪ, 705.000 αιτήσεις υπεβλήθησαν από το άνοιγμα της πλατφόρμας μέχρι χθες το μεσημέρι γύρω στις 14:00.
Από αυτές 417.000 εγκρίθηκαν και 120.000 απερρίφθησαν ενώ περίπου άλλες τόσες είναι σε κατάσταση αναμονής.
Στο μεταξύ, λύση αναζητείται για το θέμα της μόνιμης κατοικίας που έχει προκύψει για αρκετές περιπτώσεις αιτούντων. Πάντως, όσοι γνωρίζουν ότι πληρούν τα κριτήρια της μόνιμης κατοικίας και το σύστημα τους δείχνει ότι απορρίπτονται θα πρέπει να ακυρώσουν την αίτηση που υπέβαλαν και να ξαναϋποβάλουν από σήμερα, Δευτέρα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα, για να διαπιστώσουν αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Το κοινωνικό μέρισμα, συνολικού ύψους τουλάχιστον 710 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου.
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή και για όσους δεν έχουν μέχρι τότε συμπληρώσει την αίτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισοδήματικα κριτήρια είναι ίδια με το 2017 ωστόσο άλλαξαν τα ποσά του επιδόματος καθώς φέτος φτάνουν απο 200 ως 1.200 ενώ πέρυσι ήταν από 250 ως 1.350 ευρώ.

* * *

Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koinoniko merisma.gr.
Η διαχείριση της διαδικασίας πραγματοποιείται από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, και το τηλεφωνικό κέντρο 11131 λειτουργεί τις καθημερινές από τις 7 το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα.