Τι συμβαίνει με την μεταστέγαση των ειδικών σχολείων στα Γιάννενα;

on .

PINAKAS KIMOLIES 1

• Στο σοβαρό πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΣΑΠ Ιωαννίνων, που σήμερα στεγάζονται στην ΕΛΕΠΑΠ επανήλθε για μια ακόμη φορά η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών.
Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα, τον Αντιδήμαρχο Παντελή Κολόκα, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ανατρέχει στη σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Ιούλιο, όπου αποφασίστηκε η μεταστέγαση του σχολείου στο χώρο του παλιού Χατζηκώστα. «Πέρασε σχεδόν ένα εξάμηνο και δεν γνωρίζουμε αν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του έργου. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς προσπαθούμε να μάθουμε τι γίνεται, πριν δυο εβδομάδες κάναμε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ακόμη περιμένουμε απάντηση», τονίζει, μεταξύ άλλων στην επιστολή της η Ένωση.
Και προσθέτει ότι «η κατάσταση στο κτίριο που στεγάζεται το ΣΑΠ στην ΕΛΕΠΑΠ είναι εκρηκτική. Φέτος είναι περισσότεροι οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο (7 στο Δημοτικό και 6 στο Νηπιαγωγείο) και οι χώροι ανεπαρκείς για την σωστή λειτουργία του. Ο λόγος που αυξήθηκαν οι μαθητές είναι γιατί πίστεψαν οι γονείς ότι στο νέο σχολείο θα είχαν καλύτερες συνθήκες και θα μεταφερόταν μέσα στο χρόνο όπως τους διαβεβαιώνατε…».