Οι εκπαιδευτικοί Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας διαμαρτύρονται για τα ακριβά διόδια

on .

DIODIA TYRIA EKPAIDEYTIKOI 5 12 18

• Εκπαιδευτικοί από τη Θεσπρωτία και τα Γιάννενα κατέλαβαν συμβολικά τα διόδια της Τύριας, χθες στις 2 το μεσημέρι, σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας γιατί δεν εξαιρέθηκαν από την πληρωμή των διοδίων, όσοι εργάζονται στη Θεσπρωτία και πηγαινοέρχονται τις εργάσιμες ημέρες στα Γιάννενα ή και αντίστροφα.
Από την χθεσινή κινητοποίηση δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αφού η διέλευση γινόταν κανονικά.
Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να επεκταθεί άμεσα η απαλλαγή διοδίων για τους εργαζόμενους με έδρα εκτός Θεσπρωτίας, που μετακινούνται καθημερινά προς τη Θεσπρωτία. Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες και να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. Να σταματήσουν τα σχέδια για άνοιγμα και νέων σταθμών διοδίων.
Όπως, μεταξύ άλλων, δήλωσαν «χαρακτηριστικό του εύρους των μετακινήσεων είναι ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που μετακινούνται καθημερινά από τα Ιωάννινα προς τη Θεσπρωτία, ξεπερνούν τους τριακόσιους. Μάλιστα συχνό είναι το φαινόμενο εργαζόμενοι να μετακινούνται προς τη Θεσπρωτία και από ακόμη πιο μακρινές περιοχές (π.χ Γρεβενά, Κοζάνη) πληρώνοντας ακόμη περισσότερα τέλη διοδίων».