Απογοητευμένοι οι πολύτεκνοι από την Δημοτ. Αρχή Μπέγκα

on .

POLYTEKNH OIKOGENEIA

• Απογοητευμένοι από την στάση της Δημοτικής Αρχής δηλώνουν οι πολύτεκνοι των Ιωαννίνων, καθώς όπως τονίζεται σε επιστολή του Συλλόγου τους (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Κων/νος Μπαλωμένος και ο Γεν. Γραμματέας Γ. Τουλίνας) μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας δεν έχει πάρει δημόσια θέση επί των προτάσεών τους, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο ψήφισμα της Γενικής τους Συνέλευσης στις 4 Μαρτίου 2018.
Παράλληλα διαμαρτύρονται και για την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η Δημ. Αρχή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «στη θητεία σας ένα μέτρο που πάρθηκε ήταν μια μικρή έκπτωση στα Δημοτικά τέλη για περιορισμένο αριθμό πολύτεκνων οικογενειών του Δήμου και τίποτε άλλο.
Κάνατε και κάτι άλλο. Επειδή είστε και σεις φαίνεται οπαδός της αρχής «κάθε παροχή να συνδέεται με το οικογενειακό εισόδημα», καταργήσατε στη Δ.Ε.Υ.Α.Ι το κοινωνικό τιμολόγιο (έκπτωση 50%) για δεκάδες πολύτεκνες οικογένειες. Είναι κάτι που δεν το πείραξε κανείς όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Και ο Σύλλογος Πολυτέκνων, απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, εξηγεί ότι:
«Η αρχή “κάθε παροχή να συνδέεται με το οικογενειακό εισόδημα”, σας εξηγήσαμε και στην τελευταία συνάντησή μας, δεν είναι σωστή διότι:
- δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, την οποία θεωρούμε την καλύτερη λειτουργία μιας κοινωνίας
- δημιουργεί συγκρούσεις μεταξύ των μελών μιας κοινωνικής ομάδας
- δεν πρέπει να θεωρείται στοιχείο κοινωνικής πολιτικής, αλλά δημογραφικής
- δεν έχει αξιόλογα αποτελέσματα».
Κλείνοντας την επιστολή μεταφέρει την απογοήτευση των μελών του Συλλόγου για την πολιτική του Δήμου Ιωαννιτών στα πολλά και πιεστικά προβλήματα των πολυτέκνων.