Σιγή… ιχθύος για τον γιορτινό στολισμό φέτος στα Γιάννενα!

on .

STOLISMOS PLATEIA XRIST 2017

• Πέντε εβδομάδες απομένουν ως τα Χριστούγεννα και η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να τηρεί… σιγή ιχθύος αναφορικά με τον φετινό γιορτινό διάκοσμο στα Γιάννενα και κυρίως για το πώς θα στολίσει την Κεντρική Πλατεία. 

Μετά τους άστοχους «πειραματισμούς» προηγούμενων ετών (φωτό) και τις διχογνωμίες που προκάλεσε η κατά καιρούς επιλογή Χριστουγεννιάτικου δέντρου για το κεντρικότερο σημείο των Ιωαννίνων, οι πολίτες αναμένουν με ανυπομονησία να δουν τι θα γίνει φέτος, με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» να καλεί μάλιστα τη Δημοτική Αρχή να σεβαστεί τη βούληση του κόσμου.
Έλατο και φάτνη…
Το διάστημα 7 με 9 Δεκεμβρίου θα κηρύξει ο Δήμος Ιωαννιτών την επίσημη έναρξη της φετινής Χριστουγεννιάτικης περιόδου με εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία. Τότε αναμένεται να φωταγωγηθεί η πόλη ολόκληρη αλλά και η Κεντρική Πλατεία που φέτος κανείς δεν ξέρει τι «δένδρο» θα επιλεγεί για να τη στολίσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά η Πλατεία θα διαθέτει κλασικό στολισμένο έλατο και φάτνη, όμως κανείς δε μπορεί να αποκλείσει την… έκπληξη όπως συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν.
Ψυχαγωγικά παιχνίδια
Το σίγουρο είναι ότι θα διατεθεί χώρος της για την εγκατάσταση ψυχαγωγικών παιχνιδιών, όπως καρουσέλ κλπ., καθώς χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σχετική πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Μία ενδιαφέρουσα παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τώρα πια προφανώς και δεν τίθεται για τη Δημοτική Αρχή θέμα… ταράτσας που να μην αντέχει τέτοιες δραστηριότητες»! Τόνισε δε ότι έπρεπε ήδη να έχει γίνει μελέτη και να έχει δρομολογηθεί ο γιορτινός στολισμός της Πλατείας και της πόλης.
«Καθολικό αίτημα…»
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε χθες και η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» τονίζοντας πως αναμένει εδώ και καιρό να δει τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης και ιδίως το τι αυτή προτίθεται να πράξει σχετικά με την τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία, το οποίο, όπως αναφέρει, αποτελεί καθολικό αίτημα των δημοτών. Η παράταξη εκφράζει την ελπίδα ότι «φέτος επιτέλους θα εγκαταλειφθούν οι άστοχοι πειραματισμοί των προηγουμένων ετών, πειραματισμοί οι οποίοι το μόνο που απέφεραν στην πόλη ήταν η χλεύη του ελληνικού διαδικτύου αλλά και η δυσαρέσκεια των δημοτών, δημιουργώντας θέματα και ζητήματα χωρίς κανένα απολύτως λόγο». Καλεί δε τη Δημοτική Αρχή «να σεβαστεί τη βούληση των πολιτών και να φροντίσει τη διακόσμηση στην κατεύθυνση που η συντριπτική πλειονότητα ζητά και μάλιστα έγκαιρα».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ