Κατάθεση στεφάνων και πορεία αύριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου

on .

POLYTEXNEIO 2013 01

• Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ιστορική φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973 και η επέτειος θα τιμηθεί αύριο και στα Γιάννενα με κατάθεση στεφάνων και πορεία.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ψήφισμά του σημειώνει πως «το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της Νεολαίας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Στο πλαίσιο του εορτασμού αύριο, Σάββατο και ώρα 11 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην οδό Δομπόλη.
n Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θα καταθέσει στεφάνι, μια ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, ενώ στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία.
«Είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Να δυναμώσει συνολικά ο αγώνας που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας, απομονώνοντας τις δυνάμεις εκείνες που σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο υπονομεύουν τους αγώνες, τις διεκδικήσεις μας, που χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση…», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μακροσκελή ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.
n Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε και το ΚΚΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «σήμερα 45 χρόνια μετά, τα συνθήματα που δέσποζαν στις πύλες του Πολυτεχνείου «Εξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ» είναι ιδιαίτερα επίκαιρα, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανοίγει σε όλους αυτούς τις πύλες και τα παράθυρα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση».
n «Η επέτειος του Πολυτεχνείου, αναδεικνύει την ανάγκη της αφύπνισης, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, παντού, και του αγώνα για μια εθνική προσπάθεια που θα οδηγήσει στην οριστική αλλαγή της χώρας, θα προσφέρει όραμα και μαζί ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να πάμε όλοι μαζί στο μέλλον, ελπίδα και θέσεις εργασίας στους νέους, σεβασμό σε όσους εργάστηκαν για να καταστεί η χώρα μέλος των ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, και αξιοπρέπεια σε όλους», τονίζει σε μήνυμά της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ. Και καταλήγοντας σημειώνει: «τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, δεν αποτελούν εκθέματα μουσείου, αλλά πηγή έμπνευσης για τον καθημερινό αγώνα κάθε δημοκράτη και προοδευτικού Έλληνα. Και απαιτούν ανάληψη κόστους και ευθύνης».