Τα καυτά προβλήματα στο Δημόσιο ανέδειξε χθες η απεργία της ΑΔΕΔΥ

on .

APERGIA ADEDY 14 11 18

• Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχώρησε χθες η ΑΔΕΔΥ, με την συγκέντρωση αυτή τη φορά να γίνεται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Αφορμή στάθηκε η εκδίκαση της προσφυγής της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για την τροπολογία Γεροβασίλη, που αφορά την αξιολόγηση, η οποία λόγω της κινητοποίησης πήρε αναβολή για τις 12 Δεκεμβρίου.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημ. Μπράτης χαρακτήρισε καίριας σημασίας τη δίκη, καθώς όπως είπε έχει να κάνει με το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, το οποίο περιορίζει η εν λόγω τροπολογία.

Τρεις άξονες…
Τρεις ήταν οι βασικοί άξονες αιτημάτων της χθεσινής απεργίας στο Δημόσιο. Όπως ανέφερε ο κ. Μπράτης ο πρώτος αναφέρεται στο ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης κι αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι να καταργηθεί ο Ν. Κατρούγκαλου, ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με την μείωση των αποδοχών και ο τρίτος έχει να κάνει με την αφαίμαξη του προσωπικού. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μειωθεί κατά 400.000. Η Παιδεία και η Υγεία, οι δυο πυλώνες του κοινωνικού κράτους κινδυνεύουν με κατάρρευση», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ο Γ. Φλούδας
Πολλά όμως είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα δημόσια Νοσοκομεία, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιώργο Φλούδα το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο. «Το Νοσοκομείο βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, διότι η χρηματοδότηση έχει φτάσει σε σημείο μηδέν. Ο προϋπολογισμός έχει εξαντληθεί...», ανέφερε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι παλεύουν να το κρατήσουν όρθιο, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οι οικοδόμοι
Απεργία, συγκέντρωση και πορεία έκαναν χθες και οι οικοδόμοι των Ιωαννίνων ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων του Νομού.