«Βραχυκυκλώνει» τη λειτουργία των Δήμων ο «Κλεισθένης 1»

on .

LOLOS PED NOMOTELEIA 12 11 18

Υπάλληλοι και στελέχη Οικονομικών Υπηρεσιών, Δήμων της Ηπείρου, Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικών Επιχειρήσεων, παρακολούθησαν την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε την Παρασκευή η ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με την εταιρία Νομική Βάση Πληροφοριών «Νομοτέλεια» με θέμα «Οικονομική Διαχείριση των Δήμων μετά τον Κλεισθένη Ι».
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος στο χαιρετισμό του, τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» καλείται να εφαρμόσει ένα πλήθος αλλαγών στη λειτουργία της με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στον τρόπο λήψης αποφάσεων όσο και στις διαδικασίες διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των Δήμων.
Ο συντονιστής της ημερίδας, κ. Γιώργος Τσενές, Διευθυντής της Νομικής Βάσης Πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» υπογράμμισε ότι επιδίωξη της εταιρίας, δεν είναι μόνο η ενημέρωση, αλλά να αποτελέσουν οι εκδηλώσεις ένα βήμα και ένα χώρο συζήτησης και διαλόγου.
Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Θεοδώρου, συνεργάτης της εταιρίας «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ», στην εισήγησή του, ανέπτυξε την θεματολογία της ημερίδας αναφορικά με τις μεταβολές του Ν. 4555/2018.