Ακόμη μια διεθνής αναγνώριση στο έργο της Κιβωτού του Κόσμου!

on .

KIBOTOS MHTSOTAKH

• Ξεπερνά πλέον τα ελληνικά σύνορα το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Κιβωτός του Κόσμου, αυτή η φιλόξενη «φωλιά» παιδιών τα οποία ατύχησαν στη ζωή τους, που ίδρυσε με πολύ κόπο και προσπάθεια ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου.
Εξάλλου, εμείς εδώ στην Ήπειρο γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη δουλειά που γίνεται στην Κιβωτό, καθώς στην ακριτική Πωγωνιανή και στην Κόνιτσα λειτουργούν τα τελευταία χρόνια δύο από τα πιο δραστήρια τμήματά της φιλοξενώντας δεκάδες παιδιά!
Η αναγνώριση αυτής της προσφοράς ήρθε πρόσφατα και από έναν από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρώπης, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη τη δομή της Κιβωτού στην Αθήνα.

Πολύ θερμά λόγια…
Απευθυνόμενος στους ιθύνοντες της Κιβωτού και τα παιδιά, ο Μάνφρεντ Βέμπερ επεσήμανε πως «η Ευρώπη έχει πολλά χρώματα, φυλές και γλώσσες. Η εμπειρία που έχετε εδώ, που είστε σαν μια οικογένεια, είναι αυτό που προσπαθούμε να γίνουμε στην Ευρώπη, όπου έχουμε κοινή ταυτότητα, την ταυτότητα της αγάπης και του χριστιανισμού. Με αυτές τις αξίες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Ευχαριστούμε τους δασκάλους και όλους όσοι εμπλέκονται στην Κιβωτό».
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η παρουσία των δύο ανδρών στην Κιβωτό αποτελεί μια αναγνώριση του μεγάλου έργου του πατρός Αντώνιου, αλλά και των εκατοντάδων εθελοντών που στάθηκαν δίπλα της από την αρχή. Μιλώντας στα παιδιά, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι που είμαι σήμερα μαζί σας. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και απρόοπτα, αλλά πίσω από κάθε δυσκολία είναι μια ευκαιρία. Να δίνετε αγάπη και να παίρνετε αγάπη και το καλύτερο διαβατήριο για τη ζωή είναι η καλή μόρφωση και το σχολείο. Να ξέρετε ότι θα είμαστε κοντά σας στην προσπάθεια που κάνετε. Και χαίρομαι που η Ευρώπη που εκπροσωπείται σήμερα εδώ από τον φίλο Μάνφρεντ Βέμπερ και πιθανότατα να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, είναι μαζί σας. Και οι ευρωπαϊκές άξιες είναι οι ελληνικές αξίες που πρεσβεύετε και εσείς εδώ».

Ο π. Αντώνιος
Τους Μητσοτάκη και Βέμπερ υποδέχθηκε ο ιδρυτής και ψυχή της Κιβωτού, πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, ενώ όλοι μαζί παρακολούθησαν εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει τα μικρά παιδιά παίρνοντας μάλιστα μέρος σε αυτή. Στη σύντομη ομιλία του, ο π. Αντώνιος χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «παλιό φίλο», επισημαίνοντας πως «τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη, γιατί στα πολύ δύσκολα χρόνια της Κιβωτού βρέθηκε και αυτός στο δρόμο μας και μας στήριξε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή».
* * *
Σκοτάδι μπροστά από την «Κιβωτό» της Πωγωνιανής
• Χωρίς φωτισμό παραμένει ο δημόσιος δρόμος ο οποίος διέρχεται μπροστά από την «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά, ειδικά τώρα το χειμώνα που νυχτώνει γρήγορα. Πρόκειται για πρόβλημα γνωστό από τότε που εγκαταστάθηκε η «Κιβωτός» στην Πωγωνιανή και το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα άλυτο.
Και με την ευκαιρία, προξένησε απορία η μη συμμετοχή των παιδιών της «Κιβωτού» στην αναπαράσταση της μάχης του ΄40 στο Καλπάκι, και η μη κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Μαχητή, όπως συνέβαινε αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους διοργανωτές. Κρίμα…