Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών με πλοκάμια και στην Ήπειρο

on .

ANABOLIKA KYKLOMA 6 11 18

• Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ., διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παρασκευή, διακίνηση και διάθεση αναβολικών ουσιών, στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, έντεκα ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, δέκα άνδρες και μία γυναίκα, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της οργάνωσης.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο.
Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, ο «αρχηγός» της οργάνωσης, είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία), έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, προέβαινε, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.
Ακολούθως, με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 141.639 αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες),
- 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA),
- 6.520 γραμμάρια καπνού,
- 6,2 γραμμάρια κάνναβης,
- αεροβόλο όπλο και δυο μαχαίρια,
- 13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδοτα φυσίγγια,
- μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων,
- πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών,
- 19 κινητά τηλέφωνα,
- 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (2 σταθεροί και 7 φορητοί),
- 2 tablets,
- σκληρός δίσκος και δυο μέσα αποθήκευσης USB,
- 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ και
- πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.