Τα μαγαζιά άνοιξαν και η αγορά «ζεστάθηκε»!

on .

AGORA PEZODROMOS KOSMOS 4 11 18

Σε μία στιγμή κρίσιμη για τον εμπορικό κόσμο της πόλης διεξάγονται οι λεγόμενες ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, καθώς προηγήθηκε ένα δίμηνο (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος) με μειωμένη αγοραστική κίνηση, γεγονός για το οποίο ευθύνεται και ο καλός καιρός που ακόμα θυμίζει… άνοιξη!
Τα πρώτα σημάδια πάντως από την κίνηση στην Γιαννιώτικη αγορά είναι αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς οι καλές προσφορές προσελκύουν τους πολίτες. Χθες, πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, τα καταστήματα στα Γιάννενα ήταν στην πλειοψηφία τους ανοιχτά έως το απόγευμα, όπως έχει καθιερωθεί διά νόμου και με τη βοήθεια του καλού καιρού ο κόσμος βγήκε στα μαγαζιά και ψώνισε, ιδιαίτερα σε εκείνα που έκαναν γενναίες εκπτώσεις στα είδη τους, συνδυάζοντας την έξοδο με βόλτα και καφέ.
Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι στα Γιάννενα, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου είναι αντίθετη με το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Μέχρι το Σάββατο
Η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει ως το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία για φθηνότερες αγορές και στους εμπόρους ελπίδα για αύξηση του τζίρου τους λίγο πριν μπούμε στη φετινή γιορτινή περίοδο. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.