Να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά στρατιωτικά φυλάκια στην Ήπειρο

on .

KOLLIA TSAROYXA FYLAKIA 4 11 18

Δύο από τα στρατιωτικά φυλάκια που έχουν απομείνει στην Ελληνο – αλβανική μεθόριο επισκέφθηκαν το Σάββατο η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.
Εκεί είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι είναι και δίκαιο και βάσιμο το αίτημα των κατοίκων της ακριτικής αυτής περιοχής να επαναλειτουργήσουν ορισμένα από τα φυλάκια που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια ώστε να περιοριστεί η ανασφάλεια που νιώθουν!

Συμβολική ενέργεια
Μια ενέργεια με ιδιαίτερο συμβολισμό ήταν αυτή που έκανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε μια στιγμή, που οι σχέσεις με την Αλβανία είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΣ έφτασαν με ελικόπτερο «Χιούι» στο φυλάκιο του Αετού στη Σαγιάδα, αλλά και σ' αυτό της Μολυβδοσκεπάστου.
Η επίσκεψη ήταν στα πλαίσια περιοδείας σε προκεχωρημένα φυλάκια στην ελληνοαλβανική μεθόριο, με το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιδιώκει την ειρηνική συμβίωση με τους γειτονικούς λαούς, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί υψηλό το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεών της. Στο φυλάκιο του Αετού στην υφυπουργό επιδόθηκε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

«Πιστοί στο καθήκον…»
Η κ. Κόλλια - Τσαρουχά έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά: «Επίσκεψη με τον Αρχηγό Στρατού, Αλκιβιάδη Στεφανή σε προκεχωρημένα φυλάκιά μας στην αλβανική μεθόριο. Ευχαριστούμε στρατευμένα παιδιά μας με τους διοικητές σας! Ευχαριστούμε Εθνοφύλακες για το έργο υποστήριξης που επιτελείτε! Πρώτο φυλάκιο Αετός 1. Δέος! 2ο φυλάκιο «Μολυβδοσκέπαστο», δίπλα στο βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Μολυβδοσκεπάστου. Και εδώ, λίγα μέτρα από την Ελληνική μεθόριο και τη Βόρεια Ήπειρο, τα παιδιά μας, στελέχη στρατεύσιμοι και εθνοφύλακες πιστοί στο καθήκον που τους έταξε η Πατρίδα. Ευχαριστούμε!!!».
Να σημειωθεί ότι στη Μονή Μολυβδοσκεπάστου η Υφυπουργός προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και της προσφέρθηκε ένα αναμνηστικό δώρο από τους μοναχούς.
Η.Μ.