Αναζητούνται δωμάτια στα Γιάννενα για 250 φοιτητές!

on .

PANEPISTHMIO PINAKIDES

• Συνολικά 200 – 250 είναι, σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που, ενώ δικαιούνται στέγαση, καθώς πληρούν τα αναγκαία κριτήρια, ωστόσο έχουν μείνει εκτός Φοιτητικών Εστιών, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν παραπάνω παιδιά από αυτά που φιλοξενούν κάθε χρόνο.

Το θέμα της φοιτητικής στέγης συζήτησε η Σύγκλητος στην προχθεσινή της συνεδρίαση. Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, η Φοιτητική Μέριμνα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατανομής δωματίων, έχοντας εξετάσει και τις ενστάσεις και το θέμα έχει κλείσει για τους πρωτοετείς. Συνολικά 100 νεοεισαχθέντες έμειναν εκτός. Όσο για τους παλιούς (δευτεροετείς κλπ.), σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 120 φοιτητές δεν παίρνουν επίσης δωμάτιο.
Κληθείς χθες να σχολιάσει το θέμα, ο Πρύτανης ανέφερε πως «πρόθεσή μας είναι να καλύψουμε όλα τα παιδιά μισθώνοντας δωμάτια ξενοδοχείων, όμως θα πρέπει και οι Γιαννιώτες ξενοδόχοι να κατανοήσουν το πρόβλημα και να συμμετέχουν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα επαναλάβουμε»!

Μόνο 65 δωμάτια
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά και τη λήξη της δεύτερης εκδήλωσης ενδιαφέροντος η προσφορά από πλευράς ξενοδοχείων ανέρχεται συνολικά σε 65 δωμάτια μόνο, τα οποία, όπως είναι ευνόητο, δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για να καλύψουν τις ανάγκες! Γι’ αυτό και θα ακολουθήσει μία ακόμη πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο.
Στο μεταξύ, το Πανεπιστήμιο με έγγραφά του έχει ζητήσει κονδύλια για να ανταποκριθεί οικονομικά στη μίσθωση των αναγκαίων δωματίων σε ξενοδοχεία. Ήδη, όπως είπε ο κ. Αλμπάνης, η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε θετικά με ένα κονδύλιο της τάξης των 120.000 ευρώ, ενώ από πλευράς του Δήμου Ιωαννιτών αναμένεται το ποσό των 50.000, σύμφωνα με διαβεβαίωση του Θωμά Μπέγκα. Παράλληλα, τη Δευτέρα θα γίνει συζήτηση με τον Υπουργό Παιδείας για τη χορήγηση εκτάκτως ενός ποσού της τάξης των 300.000 για το ίδιο θέμα.
Αξίζει να τονιστεί ότι πέρυσι μισθώθηκαν 60 δωμάτια για φοιτητές στα Γιάννενα, όμως φέτος οι ανάγκες έχουν αυξηθεί σημαντικά.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ