Ζητείται πλήρης διαλεύκανση της δολοφονίας του Κ. Κατσίφα

on .

KATSIFAS KERAKIA

• Αποφασισμένη να φτάσει στην πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι η οικογένειά του κι αυτό παρά τα προσκόμματα που δημιουργεί το επίσημο Αλβανικό κράτος, τα οποία προφανώς και δεν είναι τυχαία.
Ούτε χθες - τέσσερις μέρες μετά το αιματηρό περιστατικό στους Βουλιαράτες - η Εισαγγελία Τιράνων έδωσε άδεια να παραδοθεί η σορός του άτυχου Βορειοηπειρώτη στην οικογένειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του Κ. Κατσίφα κλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές των Τιράνων για ενημέρωση επί της υπόθεσης και για να υποβάλει ο ίδιος εγγράφως το αίτημα περί παράδοσης της σορού του παιδιού του.
Κι ενώ οι Αλβανοί εμπαίζουν την οικογένεια, προβάλλοντας γραφειοκρατικά εμπόδια, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων η δικογραφία για την υπόθεση του θανάτου του 35χρονου Βορειοηπειρώτη, που εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αντιδράσεις τόσο στη χώρα μας όσο και στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Στον Εισαγγελέα Αθηνών
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην δικογραφία που παραδόθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας, περιλαμβάνονται οι καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του Κατσίφα, η κατάθεση ενός αστυνομικού και η φωτοτυπία της ταυτότητάς του από την οποία προκύπτει η ελληνική υπηκοότητά του.
Στο μεταξύ, χθες τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας επισκέφθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η οικογένεια του άτυχου Βορειοηπειρώτη.

«Πλήρης διαλεύκανση…»
Σε δήλωσή του ο κ. Ναυρίδης ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή, ωστόσο μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συζητηθεί.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ό,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία Βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας».