Μπαμπέσικα οι Αλβανοί «έφαγαν» το παλληκάρι!

on .

KATSIFAS2

• Η «εν ψυχρώ» δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, εξακολουθεί να συγκλονίζει τον απανταχού Ελληνισμό και να εξοργίζει όλο τον πολιτισμένο κόσμο τόσο για την αγριότητα των Αλβανών αστυνομικών, όσο και για την χονδροειδή απόπειρα της Κυβέρνησης Ράμα να αποκρύψει και να σβήσει στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν το έγκλημα που διαπράχτηκε.
Στο «φως» έρχονται νέα στοιχεία από τους συγγενείς, αλλά και συγχωριανούς του 35χρονου Βορειοηπειρώτη, για τα όσα προηγήθηκαν του άγριου κυνηγητού, αλλά και για την εκτέλεσή του, που οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για προμελετημένη πράξη.
Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι ο Κ. Κατσίφας τις τελευταίες ημέρες δεχόταν συνεχώς «παραινέσεις» της Αλβανικής Αστυνομίας, να μην ασχοληθεί την 28η Οκτωβρίου με την ανάρτηση ελληνικών σημαιών, ενώ και το πρωϊ της μοιραίας ημέρας προκλήθηκε από αστυνομικό, που ήταν η αιτία να εμφανιστεί με το καλάσνικοφ έξω από το καφενείο του χωριού.
Αυτή ήταν και η αφορμή που έψαχναν οι Αλβανικές αρχές- οι οποίες είχαν στοχοποιήσει τον Κ. Κατσίφα για τα ελληνικά, πατριωτικά του αισθήματα- ώστε να τον ωθήσουν εκτός χωριού και μακριά από τα βλέμματα μαρτύρων προκειμένου ανενόχλητοι να τον εκτελέ-
σουν.

Επίθεση και στους γονείς του!
Η αγριότητα των Αλβανών αστυνομικών επιβεβαιώνεται από την Ειρήνη, αδελφή του Κ. Κατσίφα, που μίλησε στο protothema.gr.
«Μπήκαν στο σπίτι μας τα κομάντος και ειρωνεύονταν. Έλεγαν: Τί είναι εδώ κυρία μου; Ελλάδα; Έστρεψαν όπλο στη μάνα μου, στρέψανε το όπλο στον πατέρα μου. Φέρθηκαν με τρόπο ρατσιστικό, βίαιο, απαράδεκτο... Η υπόθεση θα φτάσει στη Χάγη...»
Οργισμένη μέσα στο πένθος της η Ερμιόνη Κατσίφα, η άλλη αδελφή του Κωνσταντίνου καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων στους ηλικιωμένους γονείς της, όταν πήγαν για έρευνα στο σπίτι τους και ενώ ακόμη δεν γνώριζαν ότι το παιδί τους ήταν νεκρό.
Η Ερμιόνη Κατσίφα κάνει παράλληλα έκκληση «να φανεί η αλήθεια». Περιγράφει τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια του 35χρονου ομογενούς που εκτός από το θρήνο για την απώλειά του διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά των αρχών της Αλβανίας να ξεκαθαρίσουν πλήρως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε.
Κατάθεση σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. έδωσαν μυστικά οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που πέρασαν στην Ελλάδα, όπως μετέδωσαν χθες ο ΣΚΑΙ και ο ΑΝΤ1.

Συσκοτίζουν την αλήθεια!
Η Αλβανική κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να συσκοτίσει τα πραγματικά γεγονότα. Αν και μετά τις αρχικές αντιρρήσεις της, επέτρεψαν στον δικηγόρο της οικογένειας κ. Γιοβανόπουλο και στον ιατροδικαστή κ. Θεόδωρο Βουγιουκλάκη να δουν για μόλις 5 λεπτά τη σορό, έχοντας όμως φροντίσει να εξαφανίσουν χρήσιμα στοιχεία που απαιτούνται για έκδοση ασφαλών συμπερασμάτων.
Όπως ανέφερε ο κ. Γιοβανόπουλος, η σορός φέρει δυο διαμπερή τραύματα που μπήκαν και βγήκαν στο στήθος κοντά στην καρδιά και κανένα άλλο πλήγμα σημαντικό. Δεν υπήρχε εξ επαφής πυροβολισμός ωστόσο τα τραύματα στην πλάτη και στο στήθος έχουν ήδη συρραφτεί με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί όλα τα στοιχεία και τα υπολείμματα από τις σφαίρες. Επίσης οι αλβανικές αρχές είχαν πλύνει τη σορό, κάτι το οποίο προκαλεί αρκετά ερωτήματα.
Αυτό οδήγησε τον πατέρα του Κ. Κατσίφα να υποβάλλει χθες αίτημα στις Αρχές του Αργυροκάστρου, ώστε να πάψει κάθε άλλη εξέταση στην σορό του 35χρονου, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν είχε νόημα.

Με «ψηλά το κεφάλι»!
Αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες ξάφνιασε όσους είδαν τη σορό, ακόμα και τον έμπειρο ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη, ήταν το γαλήνιο βλέμμα με το οποίο έφυγε ο Κωνσταντίνος, εκτίμηση που παραπέμπει σε μια γενναία αντιμετώπιση των Αλβανών εκτελεστών και σε καμία περίπτωση δεν αποκαλύπτει ένταση κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.
«Έπεσε με το κεφάλι ψηλά» λένε συγγενείς του, που συνδέεται με τις πρώτες αναφορές αλβανών αστυνομικών – που στη συνέχεια τις εξαφάνισαν- ότι πριν πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος φώναξε «ζήτω η Ελλάδα». Η συνέχεια είναι γνωστή, το νεκρό Κ. Κατσίφα τον «σβάρνισαν» για αρκετές δεκάδες μέτρα σε χωματόδρομο μέχρι να τον παραδώσουν στο ασθενοφόρο.

Στα Τίρανα η σορός!
Η πορεία των εξελίξεων, παρά την αρχική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα για «εξτρεμιστικό» άτομο, προβληματίζει πλέον την Αλβανική Κυβέρνηση, η οποία προκειμένου να μετριάσει τις εντυπώσεις που δημιουργούνται για την εγκληματική συμπεριφορά της επίλεκτης αστυνομικής δύναμης που υπάγεται κατευθείαν στον Πρωθυπουργό, καταφεύγει σε σπασμωδικές κινήσεις. Η υποτιθέμενη ιατροδικαστική εξέταση από τον κ. Θ. Βουγιουκλάκη περιορίστηκε σε ένα πεντάλεπτο, με τη δικαιολογία ότι υπήρχε εντολή να επιστρέψει η σορός στα Τίρανα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ η οικογένεια του παλληκαριού που «φαγώθηκε μπαμπέσικα» δεν είχε καμία ενημέρωση για το πότε θα τους παραδοθεί για να γίνει η κηδεία του.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ίσως σήμερα το πρωί ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσης της σορού του 35χρονου στην οικογένεια του.

Διαμαρτύρονται για… σημαία!
Από προχθές η Κυβέρνηση Ράμα, καταφεύγει και σε κινήσεις αντιπερισπασμού καλώντας την Πρέσβειρα της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Ελένη Σουράνη στο Υπουργείο Εξωτερικών για διαβήματα. Το χθεσινό διάβημα αφορούσε το… κάψιμο Αλβανικής σημαίας στην Αθήνα!
Οι Αλβανοί ζήτησαν μάλιστα και «τα ρέστα» καλώντας από την κ. Σουράνη να καταδικάσει η Αθήνα «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών».
Η κ. Σουράνη είχε κληθεί και τη Δευτέρα στο ΥΠΕΞ της Αλβανίας. Τότε, σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ, στην κυρία Σουράνη ανακοινώθηκε η «ξεκάθαρη θέση των αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα». Το ΥΠΕΞ της γείτονος αναφέρει ότι «στην πρέσβη ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία».

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι ανακοινώσεις καταγγελίας της δολοφονίας του Κ. Κατσίφα.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, ζητά να γίνει διεθνώς εποπτευόμενη έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες του θανάτου του, προσθέτοντας ότι «η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία οφείλει να προστατεύεται σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες» και καλεί την Ε.Ε. και τη Διεθνή Κοινότητα να λάβουν θέση.
Ο πρώην Υφυπουργός και βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Αντώνης Μπέζας, τονίζει ότι ο Κ. Κατσίφας πλήρωσε με τη ζωή του τη χρήση των εθνικών μας συμβόλων, μια χρήση που είναι κατοχυρωμένη στις μειονοτικές περιοχές. «Πρόκειται για ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός, που στο πλαίσιο μιας κρατικής πολιτικής προώθησης της ιδέας της “Μεγάλης Αλβανίας” είχε σαν θύμα όχι μόνο έναν νέο άνθρωπο, αλλά το μέλλον και την προοπτική της ίδιας της Μειονότητας».
Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ζήτησε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και πραγματικές απαντήσεις για το πώς φράσαμε να χαθεί ένας άνθρωπος. «Ταυτόχρονα όμως χρειαζόμαστε και ένα δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις κραυγές της ακροδεξιάς και του εθνικισμού και από τις δύο πλευρές, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν εντάσεις», πρόσθεσε.
Το κόμμα «Δημοκρατική Ευθύνη», τονίζει ότι η δολοφονία του Κ. Κατσίφα, «φέρνει στην επιφάνεια με τον πιο εμφατικό τρόπο τις συνθήκες διαρκούς κατατρεγμού των Ελλήνων της Αλβανίας» και προσθέτει: «Το ότι η χώρα δεν έχει πραγματικά Υπουργό Εξωτερικών είναι προφανές. Χρειάζεται νηφαλιότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του θέματος προς αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων και δυσάρεστων εξελίξεων από πλευράς κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και ΜΜΕ».
Η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», υποστηρίζει πώς «το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα πρέπει να θεωρήσει το περιστατικό ως μεμονωμένο καθώς εντάσσεται σε μια αλληλουχία γεγονότων που καθορίζουν τις διαπραγματεύσεις μας σε μια σειρά ανοικτών διμερών ζητημάτων».
Τέλος η ΣΦΕΒΑ, τονίζει πως «για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο ανθελληνισμός συνιστά ιδεολογία στην Αλβανία», ζητά πλήρη διαλεύκανση και καταλήγοντας σημειώνει: «οι διεθνείς σχέσεις διέπονται από την αρχή της αμοιβαιότητας. Φθάνει πια η γαλαντόμος συμπεριφορά προς την Αλβανία, χωρίς κανένα εθνικό αντίκρισμα».