Ο Σύλλογος «Γεύσεις Ηπείρου» στο Πανευρ. Συνέδριο Γαστρονομίας

on .

GEYSEIS HPEIROY SYNEDRIO 31 10 18

Στις εργασίες του πρόσφατου 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου που φέτος διοργανώθηκε στο Ζάππειο συμμετείχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γευσιγνωσίας, Γαστρονομίας & Οινογνωσίας Ηπείρου «Γεύσεις Ηπείρου».
Στο Συνέδριο, που είναι η ετήσια εκδήλωση της CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας – Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), συμμετείχαν παραπάνω από 400 σύνεδροι από δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις. Εκτός από τις συνεδριακές εκδηλώσεις φιλοξένησε και μία μεγάλη έκθεση για τη διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ ολοκληρώθηκε με τη γευσιγνωσία από τα προϊόντα που έφεραν οι σύνεδροι από τις χώρες τους και τα οποία γεύθηκε πλήθος κόσμου.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Συνεδρίου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ενότητα με θέμα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός», όπου αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους ομιλητές θέματα όπως «Συστατικά της Ελληνικής κουζίνας με διατροφή προστιθέμενης αξίας», «Η Λευκάδα και τα κρασιά της», «Προορισμός Προϊόν – Μάρκετινγκ – Δυσκολίες», «Διατροφή στην Αρχαιότητα», «Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων» κ.ά.. Τις ημέρες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και έκθεση Τουρισμού – Γαστρονομίας στην οποία λειτούργησαν περίπτερα ιδιωτών, Επιμελητηρίων, Περιφερειών, Πρεσβειών και Δήμων.
Κατά την διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης τα μέλη του Συλλόγου «Γεύσεις Ηπείρου» είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο με τον Πρόεδρο της CEUCO κ. Carlos Martín Cosme, όσο και με αντιπροσωπείες και συλλόγους του εξωτερικού. Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων του Ηπειρωτικού Συλλόγου είναι ότι η διοργάνωση τέτοιων πανευρωπαϊκών συνεδρίων προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και κάνει ευρέως γνωστές τις διάφορες πτυχές της γαστρονομίας και του οίνου, αναδεικνύοντας τα κρασιά, τις γεύσεις και τον τουρισμό της Ελλάδας.