Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βγάζει φοιτητές του στην... αγορά εργασίας

on .

PANEPISTHMIO

• Εκτός από την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και εξειδίκευσης, μεγάλο ζητούμενο σήμερα για τα Πανεπιστήμια αποτελεί και η διασύνδεσή τους με τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα με την αγορά εργασίας, προκειμένου οι απόφοιτοί τους να βρίσκουν επαγγελματική διέξοδο με βάση τα προσόντα που αποκτούν σπουδάζοντας.
Αυτό επιχειρεί να κάνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τα τελευταία χρόνια με την «Ημέρα Καριέρας» που διοργανώνει, η οποία φέτος θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 9
Νοεμβρίου. Πρόκειται για μία διαδικασία συνεντεύξεων εκπροσώπων τοπικών επιχειρήσεων με φοιτητές και αποφοίτους του Ιδρύματος, ενώ φέτος θα λάβει χώρα και διαδραστική εκδήλωση με ομιλίες επιλεγμένων επαγγελματιών και επιχειρηματιών για θέματα που ενδιαφέρουν όσους ετοιμάζονται να αναζητήσουν δουλειά.

Εκδήλωση εξωστρέφειας
H Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει την «Ημέρα Καριέρας 2018», η οποία θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Ιδρύματος. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο «Π.Λ.».
Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, η «Ημέρα Καριέρας» είναι ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που επιδιώκει να φέρει τους φοιτητές και αποφοίτους του σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.
Η εκδήλωση αποσκοπεί στη δημιουργία ευκαιριών γνωριμίας και δικτύωσης μεταξύ των φοιτητών και αποφοίτων με τα στελέχη των επιχειρήσεων για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας, στην εκπαίδευση φοιτητών και αποφοίτων σε θέματα δικτύωσης και διαχείρισης της σταδιοδρομίας τους, στην άντληση πληροφορίας σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης και τις απαιτήσεις διάφορων επαγγελματικών κλάδων, στην ενίσχυση της σύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την αγορά εργασίας και στην προβολή των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων στους συμμετέχοντες αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
Συμμετέχοντας στην «Ημέρα Καριέρας 2018», εκπρόσωποι των επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις - συζητήσεις με τους φοιτητές, αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μαζί τους και συνύπαρξης με τις άλλες συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Και «Career Talks»…
Στο πλαίσιο της «Ημέρας Καριέρας 2018», θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα Γιάννενα την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου το «Career Talks», μια διαδραστική εκδήλωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τα μη τυπικά μονοπάτια εργασίας και μάθησης μέσω εμπνευσμένων ομιλιών από νέους αλλά και πιο έμπειρους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ερευνητές. Οι ψηφιακές θέσεις εργασίας, η κινητικότητα των νέων, η δικτύωση, η σύνδεση της έρευνας με την αγορά εργασίας, οι νέοι τρόποι «έξυπνης» διαχείρισης των σπουδών, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης με στόχο να διευρυνθούν οι ορίζοντες όλων όσων συμμετάσχουν.
Το «Career Talks» συνδιοργανώνει η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Euraxess Services Centre και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».

Αντιμετώπιση της ανεργίας
Η «Ημέρα Καριέρας 2018» και το «Career Talks» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος «HORI­ZON 2020 ERA-Mobilcar» ERA Mobility and Researchers Career Day, που έχει ως απώτερο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας στους ερευνητές, με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της διαφυγής των ερευνητών από την Ελλάδα (φαινόμενο BrainDrain).
Πληροφορίες για τη διοργάνωση υπάρχουν στον ιστότοπο: http:/ /careerday.dasta.uoi.gr/. Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα τηλ.: 26510 - 07278 ή 08454 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
KΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ