Λένε ΟΧΙ στα κομματικά συμβούλια για εκλογή στελεχών εκπαιδευτικού έργου

on .

TAMPELA DEYTEROBATHMIA

• Σε μια ακόμη σοβαρότατη καταγγελία πως η Περιφερειακή Διευθύντρια Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου αγνοεί και απαξιώνει τον θεσμό του αιρετού εκπροσώπου στα υπηρεσιακά συμβούλια, προβαίνουν τρεις συνδικαλιστές του χώρου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι πιθανόν να υπάρχουν σκοπιμότητες ώστε με την απουσία τους «να υπάρξει πλειοψηφία σε πιθανές ψηφοφορίες που θα τεθούν για εξέταση ενστάσεων συναδέλφων μας».
Με αφορμή ακύρωση προγραμματισμένου συμβουλίου, χωρίς καμία ενημέρωση, για την εξέταση ενστάσεων και την μοριοδότηση των υποψηφίων προϊσταμένων για τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ηπείρου, σε κοινή δήλωσή τους οι Φιλ. Ευαγγέλου και Δημ. Μπουκομάνης (αιρετοί ΑΠΥΣΠΕ) και ο Κων/νος Μπόζιος (αιρετός ΑΠΥΣΔΕ) αναφέρουν ότι «ανάλογες τακτικές αντιμετωπίσαμε και στις επιλογές των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου μέσα στο καλοκαίρι, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα συμβούλια επιλογής στελεχών συγκροτήθηκαν από τον Υπουργό Παιδείας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κομματικά ελεγχόμενα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
Στη συνέχεια υπογραμμίζουν ότι «οι προγραμματικές εξαγγελίες του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ για τρεις αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια φαντάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αφού με αυτές τις αποφάσεις και τις τακτικές οι συγκυβερνώντες «αποψιλώνουν» τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για να «ελέγχουν» την πλειοψηφία των συμβουλίων για καθαρά κομματικούς σκοπούς.
»Όμως, στο πλαίσιο αυτών των απαξιωτικών τακτικών τονίζουμε, με όλη τη δύναμη της φωνής μας, ότι υπάρχουν και όρια! Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα σιωπήσουμε. Αναδεικνύουμε τα γεγονότα, διαμαρτυρόμαστε έντονα και ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία γενικότερα, ώστε να υπάρξει κάποια στιγμή ο ανάλογος σεβασμός - από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους εκπροσώπους της - προς τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια.
»Σε ένδειξη συμβολισμού και έντονης διαμαρτυρίας δεν θα παραστούμε στο αυταρχικά καθορισμένο και χωρίς καμία συνεννόηση (χθεσινό) συμβούλιο για την εξέταση ενστάσεων και την μοριοδότηση των υποψηφίων προϊσταμένων για τα Κ.Ε.Σ.Υ. Ηπείρου…».