Αντιδράσεις και στην Άρτα για την παραχώρηση 79 ακίνητων στο Υπερταμείο

on .

ARTA PANORAMIKH

• Την πλήρη αντίθεσή του στην παραχώρηση δημοτικών ακινήτων στην ΕΤΑΔ ΑΕ εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Μετά από πρόταση του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη συζητήθηκε το θέμα, το οποίο απασχολεί όλους τους Δήμους της χώρας, καθώς η Κυβέρνηση αποφάσισε, εν κρυπτώ και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση, την παραχώρηση στην Ελληνική Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου, ακινήτων που ανήκουν στην Αυτοδιοίκηση ή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να περάσουν στην ιδιοκτησία τους.
Στην Άρτα παραχωρούνται, συνολικά, 79 ακίνητα στην ΕΤΑΔ ΑΕ, σύμφωνα με αναλυτική έρευνα που έγινε στο Υποθηκοφυλακείο, βάσει του κάθε ΚΑΕΚ. Μεταξύ των ακινήτων αυτών υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά και άλλα δημόσια ακίνητα όπως για παράδειγμα: μεγάλη παραποτάμια έκταση που περιλαμβάνει το Εκθεσιακό Κέντρο, το ΚΤΕΛ, εκτάσεις γύρω από αυτό, καθώς και τη συνεχόμενη παραλίμνια έκταση 716 στρεμμάτων, το Δημαρχείο, το παλιό Νοσοκομείο, εκτάσεις δίπλα από την Αστυνομία, τα Δικαστήρια, παραποτάμιες εκτάσεις στη Βλαχέρνα, δίπλα από τον Άραχθο, στη Φιλοθέη Άρτας, στους Αγίους Αναργύρους, στο Γλυκόριζο, στο Τρίγωνο, στις φοιτητικές εστίες του ΤΕΙ Ηπείρου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και στις πέριξ περιοχές κ.α.
«Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους αφού πέραν των άλλων μνημονιακών περικοπών στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της χώρας αφαιρούνται πολλοί ζωτικοί χώροι που ήταν σε χρήση των δημοτών αποκλείοντας ακόμη και την πρόσβαση σε αυτούς με την έναρξη της εκμετάλλευσής τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του ο Δήμαρχος.