Με επιτυχία στην Κόνιτσα το Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο για Μεταβολικά Νοσήματα

on .

KONITSA IATRIKH ENHMEROSH 22 10 18

• Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 4ημερου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου με θέμα «Μεταβολικά νοσήματα από τον Ιπποκράτη έως σήμερα» στην ακριτική Κόνιτσα, που διοργάνωσε η Εταιρεία Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Διαβητολογικό Κέντρο της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων».
Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν οι κ.κ. Δημήτριος Κιόρτσης, Σταύρος Μπούσμπουλας και Πάνος Ζηρογιάννης.
Στο συνέδριο συμμετείχαν ιατροί πολλών ειδικοτήτων και περιέλαβε επιστημονικές παρουσιάσεις σε διάφορα θέματα. Στην τελετή έναρξης απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας και ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος, τ. Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» Πάνος Ζηρογιάννης κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πολιτών.
Την εκδήλωση έναρξης πλαισίωσαν η Φιλαρμονική Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» και η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Κόνιτσας με έντεχνο και κλασικό ρεπερτόριο.
Ο Δήμος Κόνιτσας, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές και εύχεται η διοργάνωσή του στο Δήμο να γίνει θεσμός, καθώς πραγματοποιήθηκε στην ορεινή κωμόπολη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.