Πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες φέρνει ο «Ορέστης»

on .

BROXH

Οι ηλιόλουστες μέρες του Οκτωβρίου φαίνεται πως φτάνουν στο τέλος τους, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποίοι προβλέπουν ραγδαία επιδείνωση του καιρού.
Η επερχόμενη κακοκαιρία που πήρε το όνομα «Ορέστης», θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες και τους ανέμους, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η Ήπειρος και πάλι θα... γλιτώσει τα έντονα φαινόμενα, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα. Στα Γιάννενα προβλέπονται ασθενείς βροχοπτώσεις από σήμερα το βράδυ, ωστόσο αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, η οποία αύριο Τρίτη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.
Με βάση τα χθεσινά προγνωστικά δεδομένα σήμερα, Δευτέρα οι τοπικές και κατά κανόνα ασθενείς βροχές, που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.
Από πλευράς ανέμων προβλέπεται επικράτηση ενισχυμένων νοτιάδων στα δυτικά που τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο.
Αύριο, Τρίτη το χαμηλό θα ξεκινήσει να κινείται αργά ανατολικά νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα.
Από την Τρίτη το μεσημέρι το κέντρο του χαμηλού κινείται ανατολικότερα και περνά νότια της Πελοποννήσου και Κρήτης και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι έντονες βροχοπτώσεις, αλλά βαθμιαία θα αρχίσουν να περιορίζονται στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.