Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Έντονο το ενδιαφέρον για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας…

on .

MHTSOTAKHS KAGIOS

• Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε χθες ο νέος Πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασ. Κάγιος (φωτό), ο οποίος παρουσίασε τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και τα οποία επιζητούν άμεσα λύσεις. 

Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε το διαρκές και έντονο ενδιαφέρον του, τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνά μέσα από το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Ν.Δ τα μέλη του προεδρείου της Βορειοηπειρωτικής Οργάνωσης, εξήραν και την ιστορική συμβολή του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην προώθηση αιτημάτων τους.
Με την ΠΣΕ
Στο μεταξύ, η αντιπροσωπεία της «Ομόνοιας» συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργο Δόση, με τον κ. Κάγιο να παρέχει πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Οργάνωση, σε σχέση με την Αλβανική κυβερνητική πολιτική, αλλά και με το Ελληνικό κράτος, ενώ ευχαρίστησε την ΠΣΕ για το διαχρονικό ενδιαφέρον προς την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.
Με τον Δήμαρχο Αθηναίων
Ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας» Β. Κάγιος, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Γ. Τζομάκα και την αναπλ. Εκπρόσωπο Τύπου Άννα Τσίμου βρέθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γ. Καμίνη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση έντονο ήταν το ενδιαφέρον, εκ μέρους του δήμαρχου για τα τεκταινόμενα στην Αλβανία, αναφορικά με το περιουσιακό ζήτημα και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργεί η Κυβέρνηση Ραμα σε περιοχές που διαβιεί ένα σημαντικό μέρος του ελληνικής μειονότητας.
Με Ευρωβουλευτές
Εξάλλου, η Διοίκηση της «Ομόνοιας» κατά την παραμονή της στην Αθήνα είχε διαδοχικές συναντήσεις με Έλληνες ευρωβουλευτές. Εκ μέρους του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλη, τον Πρόεδρο ενημέρωσε ο συνεργάτης - εκπρόσωπος Δημήτρης Ραπίδης στο γραφείο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Αθήνα. Συναντήσεις έγιναν επίσης με τον Ευρωβουλευτή του «Κινήματος Αλλαγής» Νίκο Ανδρουλάκη και τον ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνο Χρυσόγονο.
Οι εκπρόσωποι της «Ομόνοιας» επανέλαβαν την ανάγκη να εφαρμοστεί εθνική εξωτερική πολιτική για ζητήματα που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να εξασφαλιστεί μια από κοινού γραμμή για την καλύτερη προώθηση των ζωτικής σημασίας αυτών θεμάτων.