Οι φορείς της Ηγουμενίτσας ζήτησαν ξανά να δοθεί στο Δήμο η χερσαία ζώνη του ΟΛΗΓ

on .

KOYBELHS HGOYMENITSA

• Ο Υπουργός Ναυτιλίας, συνοδευόμενος από τον Θεσπρωτό αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη, βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα, αλλά και στη Σαγιάδα, όπου εκτός από τα θέματα, κυρίως αυτά της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, που συζήτησε με υπηρεσιακούς παράγοντες κατά την επίσκεψή του στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και στους Λιμενικούς Σταθμού Σαγιάδας και Συβότων, ξανατέθηκε το θέμα της παραχώρησης στο Δήμο Ηγουμενίτσας της χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ.
Το ζήτημα αυτό κυριάρχησε τόσο κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΟΛΗΓ Ανδρέα Νταή, από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά και για τα έργα στο λιμάνι και για τις δυνατότητες υλοποίησης του εμπορευματικού κέντρου, όσο και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτο Μαρτίνη, που έβαλε και θέμα ανταπόδοσης από το λιμάνι προς την πόλη που το φιλοξενεί και την επιβαρύνει.
Όπως και ο προηγούμενος υπουργός Παναγιώτης Κουρουπλής, έτσι και ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι εξετάζεται η θετική δρομολόγηση και διευθέτηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, αλλά καθυστερεί λόγω του ότι δεν επαναπροσδιορίζεται ο αιγιαλός και η παραλία.
Ωστόσο, παρότι αυτό λέγεται εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Εξάλλου και στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στα άλλα 9 περιφερειακά λιμάνια οι εργαζόμενοι ξεκινούν κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2018. Όπως ανακοίνωσε το συνδικαλιστικό τους σωματείο, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), αύριο, Κυριακή απέχουν από την εργασία τους, ενώ αποχή διαρκείας ξεκινούν για όλα τα Σαββατοκύριακα από τις 27-28/10/2018 και αποχή διαρκείας από υπερωρίες από τη Δευτέρα 29/10/2018.
Η. Μ.