Ενημέρωση για το πρόγραμμα στήριξης των γεννήσεων

on .

ASPRAGGELOI ZAGORI

• Ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού τους, προσφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός HOPEgenesis που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Στόχος είναι η αντιστροφή των ανησυχητικών αρνητικών ποσοστών γεννήσεων σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
Ο Δήμος Ζαγορίου, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει αποδεχθεί την πρόταση της HOPEgenesis και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνολικά 130 ορεινές και απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες των νομών Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Κοζάνης, και Ιωαννίνων και σε 37 νησιά. Οι 43 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζαγορίου είναι οι μοναδικές, μέχρι τώρα, από την Ήπειρο που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, ώρα 12 μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στους Ασπραγγέλους η HOPEgenesis, σε συνεργασία με το Δήμο, οργανώνει εκδήλωση γνωριμίας με τους κατοίκους και φορείς του Ζαγορίου. Θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος από εκπροσώπους του οργανισμού και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα των συμμετεχόντων.