Ρύθμιση για την καταβολή αναδρομικών στους εργαζόμενους των Δήμων ζητά η ΚΕΔΕ

on .

KATHARIOTHTA

• Τη στήριξη της ΚΕΔΕ στους εργαζόμενους των Δήμων που διεκδικούν, αναδρομικά τα ποσά που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, τα οποία τους έχουν περικοπεί από τους μνημονιακούς νόμους, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Παράλληλα το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην κατάρτιση προτεινόμενης νομοθετικής διάταξης με το αίτημα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού την καταβολή των ποσών για το σύνολο των εργαζομένων.
«Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους στη βάση και των σχετικών δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επικαλούμενος τις σχετικές τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου, επισήμανε ότι Δήμοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα δύνανται, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής των Δήμων τους και κατόπιν γνωμοδότησης νομικού συμβούλου του Δήμου, να προχωρήσουν στην καταβολή των χρημάτων σε όσους εργαζόμενους τα δικαιούνται, βάσει των σχετικών δικαστικών αποφάσεων που εκδόθηκαν υπέρ τους.