Μάθημα πρώτων βοηθειών χθες για ζώα συντροφιάς από τον ΕΕΣ Ιωαννίνων

on .

EES

• Δράση με θέμα «Πρώτες βοήθειες σε ζώα συντροφιάς» πραγματοποίησε χθες στην κεντρική πλατεία ο Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων, δίνοντας το μήνυμα ότι οι πρώτες βοήθειες παρέχονται, εκτός από τους ανθρώπους και στα ζώα.
Η εκδήλωση δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς τους κτηνιάτρους της Περιφερειακής Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Ηπείρου, οι οποίοι ακούραστα, καθημερινά υπηρετούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα όχι μόνο στο κτηνιατρικό τομέα, αλλά και στην ευρύτερη διατροφική αλυσίδα σε μια μεγάλη και ευαίσθητη Περιφέρεια, όπως αυτή της Ηπείρου.
Βρέθηκαν κοντά ως απλοί πολίτες και παρουσίασαν δημόσια το έργο τους, η κ. Φιλιώ Φούφα, Γενική Διευθύντρια της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η κ. Αικατερίνη Ντόντορου, Αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης Κτηνιατρικής Ηπείρου, η Ευθαλία Οικονόμου, Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων, ο κ. Σπύρος Παπαγεωργίου Αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Αλιείας και οι κτηνίατροι της υπηρεσίας Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Γεώργιος Γεωργάκης και Αγαθή Σκουλικαρίτη, καθώς και η Υπεύθυνη Υπάλληλος Διοργανώσεων Εκθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου Σοφία Φούκη.
Οι εκπαιδευτές του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ιωαννίνων του Τομέα Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών παρουσίασαν πρώτες βοήθειες για ανθρώπους, ενώ ο κ. Σάββας Νικόλα, εκπαιδευτής μικρών ζώων έδειξε μια προσομοίωση σκύλου καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και βοήθειας σε περίπτωση πνιγμού από τροφή.
Το Τμήμα Τυροκομίας - Γαλακτοκομίας του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων γέμισε με γεύση και νοστιμιά τους παρευρισκόμενους, με τον Ερυθρό Σταυρό να απευθύνει ευχαριστίες στον Διευθυντή κ. Μιχάλη Αλεξίου. Τα νερά και αναψυκτικά «Βίκος» δρόσισαν όσους παρακολούθησαν τη δράση και οι επιχειρήσεις LAKKY και VIOZOIS διένειμαν δωρεάν τροφές για τα ζώα.