Στα όρια της... αυτοδυναμίας η Ανεξάρτητη Κίνηση στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων-Φιλιατών

on .

 

KALPH

Σαρωτική ήταν η επικράτηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων (Α.Κ.Ε.) στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων και αναπληρωτών τους στο Β΄ Κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και των νοσοκομείων «Χατζηκώστα» και Φιλιατών.
Η παράταξη συγκέντρωσε το 47,88% των ψήφων, ποσοστό που δύσκολα συναντάται πλέον σε συνδικαλιστικές εκλογές και μάλιστα με έναν πολύ μεγάλο αριθμό ψηφισάντων που ανήλθε σε 1.121 άτομα, αριθμός που σε πολλές πολιτικές δημοσκοπήσεις χαρακτηρίζεται ως «ασφαλές» δείγμα.
Η Α.Κ.Ε. στηρίχτηκε από την παράταξη της ΔΑΚΕ και μάλιστα η ΔΑΚΕ- Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, τονίζει ότι είναι στη διάθεση όλων των εργαζομένων χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.
Η μεγάλη νίκη της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων, έχει συνδικαλιστικά, βεβαίως όμως και πολιτικά χαρακτηριστικά.
Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη εκλογή, έχουν ενσωματωθεί τρία διαφορετικά με τη δική του το καθένα φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας, εκφράζουν ξεκάθαρη στάση απέναντι στα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Υγείας, αντίθετα των όσων υποστηρίζουν η πολιτική ηγεσία και οι φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές. Πολιτικά επιβεβαιώνεται και από τις εκλογές αυτές, ότι η κοινωνία (και σε όποιο βαθμό εκφράζεται από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Ηπείρου), στρέφει την «πλάτη» της στη σημερινή κυβέρνηση.
Τα αποτελέσματα
Ψήφισαν 1121 έγκυρα 1053 ψηφοδέλτια.
Έλαβαν: Α.Κ.Ε. 504 ψήφους, ποσοστό 47,88%
Ε.Α.Π.: 284 ψήφους, ποσοστό 26,97%.
Ε.Α.Μ.Υ.- ΠΑ.ΜΕ.: 141 ψήφοι, ποσοστό 13,39%.
ΔΗ.ΣΥ.: 123 ψήφοι, ποσοστό 11,68%.
Εξελέγησαν: Από την Α.Κ.Ε. Τακτικό Μέλος: Γιολάντα Ζήκα, Αναπληρωματικό μέλος: Νίκος Αγγέλης
Από την Ε.Α.Π.: Τακτικό μέλος: Αικατερίνη Τσιτώνη, Αναπληρωματικό μέλος Δημήτρης Τζιάλλας.