Όλα τα δεδομένα επί τάπητος για Ηπατολογία – Γαστρεντερολογία

on .

 XRISTODOYLOY DHMHTRIOS

Με στόχο την επιμόρφωση των ιατρών στις σύγχρονες επιστημονικές και κλινικές εξελίξεις στο αντικείμενο της Ηπατολογίας και Γαστρεντερολογίας θα διεξαχθεί στα Γιάννενα η 10η Ηπατο - Γαστρεντερολογική Εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη διοργάνωση έχει ο διακεκριμένος Καθηγητής Δημήτρης Χριστοδούλου (φωτό), Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και οι συνεργάτες του Γαστρεντερολόγοι της Βορειοδυτικής Ελλάδος που συμμετέχουν κάθε χρόνο ενεργά στο πρόγραμμα.
Όλα τα νέα δεδομένα
Οι εργασίες της 10ης Ηπατο - Γαστρεντερολογικής Εκδήλωσης, την οποία πραγματοποιεί στα Γιάννενα το Ινστιτούτο Εσωτερικής Παθολογίας και Ηπατο -Γαστρεντερολογίας (ΙνΕΠΗΓ), σε συνεργασία με τη Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και το Τμήμα Ιατρικής, θα λάβουν χώρα από τις 21 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Du Lac». Ιατροί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τα νεότερα στοιχεία με κατανοητό τρόπο και με κλινική κατεύθυνση, ώστε να ενισχύσουν το επιστημονικό υπόβαθρο και τις ικανότητες χειρισμού των ασθενών με νοσήματα του ήπατος και του γαστρεντερικού συστήματος.
Φέτος, η εκδήλωση πρωτοτυπεί, καθώς θα περιλαμβάνει και συνεδρία ειδικά αφιερωμένη στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, κλινικά φροντιστήρια και διαλέξεις και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη συνάντηση όλων των Γαστρεντερολόγων της ευρύτερης ΒΔ Ελλάδας.
…Και ειδική διάλεξη
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια του επιστημονικού προγράμματος ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος, είναι και η «Πρακτική διαχείριση της ηπατίτιδας C από το γαστρεντερολόγο», που θα δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30, με τη μορφή ειδικής διάλεξης από τον Καθηγητή Παθολογίας – Γαστρεντερολογίας Γ. Παπαθεοδωρίδη. Θα ακολουθήσει στις 20.00 η Τελετή έναρξης της Εκδήλωσης, όπου ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας Μ. Μαρσέλος, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Χρώματα και φάρμακα στην παλέτα του Van Gogh».
Το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.30, στην Αίθουσα «Ευτέρπη» του ξενοδοχείου «Du Lac», θα λάβει χώρα Νοσηλευτικό Σεμινάριο, με σημαντικά θέματα όπως «Διεπιστημονική Ομάδα Συνεργασίας για την αντιμετώπιση ασθενών με ΙΦΝΕ», «Οικονομία και διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων στην περίοδο κρίσης: ευρήματα από την έρευνα “Υγεία και ευημερία της ΕΣΔΥ”», «Ψυχολογικές διαταραχές σε ασθενείς που νοσηλεύονται με ΙΦΝΕ» και «Ποιότητα ζωής ασθενών με ΙΦΝΕ και οικογένεια». Η εγγραφή στις εργασίες της Εκδήλωσης είναι δωρεάν.