Βγάζει στο «σφυρί» και ακίνητα του Δ. Ιωαννιτών

on .

Σε νέο «πονοκέφαλο» εξελίσσεται για το Δήμο Ιωαννιτών, η ένταξη στον κατάλογο δημοτικών ακινήτων που εκχωρήθηκαν προς πώληση από το Ελληνικό Δημόσιο στην «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.».

Το θέμα τέθηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Παπαδιώτη να αναφέρει ότι γίνεται επεξεργασία των στοιχείων για να διαπιστωθεί ποια ακριβώς ακίνητα περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Αξιοσημείωτη ήταν η επισήμανση του πρώην Δημάρχου Νίκου Γκόντα, ότι σύμφωνα με δικές του «πηγές» έχουν ενταχθεί στον κατάλογο ακίνητα που ανήκουν στο Δήμο και τα οποία βρίσκονται μάλιστα σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκρ. Φάμελλο για το έργο του μεγάλου δακτυλίου της πόλης, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί τελικά λύση. Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε και στο Φυσικό Αέριο, με αφορμή τη συμμετοχή του σε ημερίδα που έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι σύμφωνα με όσα άκουσε η επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στα Γιάννενα «αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός» και επανέλαβε τα περί ευρύτερης συνεργασίας όλων των φορέων για την υλοποίηση του έργου. «Όλοι μαζί» θα πρέπει να αγωνιστούμε για να μην έχει το Φυσικό αέριο την ίδια κατάληξη με το σιδηρόδρομο, τόνισε ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευση Ν. Γκόντας. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν επίσης τα διόδια στην Εγνατία και στην Ιόνια Οδό, η αφισορρύπανση, κ.α.