Στο «σφυρί» 10.119 ακίνητα του Δημόσιου

on .

SPITI SFYRI

• Στο «σφυρί» βγάζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άλλα 10.119 ακίνητα σε όλη τη χώρα, κάποια από τα οποία βρίσκονται σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων. 

Τα ακίνητα αυτά εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ)» για 99 χρόνια, χωρίς καμία όμως περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να γίνει απόκρυψη των γεγονότων και να προκληθεί σύγχυση.
Το ΚΙΝΑΛ καλεί τους φορείς της Ηπείρου, να ελέγξουν με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) αν κάποιο από τα ακίνητα που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν ανήκει στην λίστα και τότε να αντιδράσουν με συντονισμένες προσπάθειες στις οποίες θα βρουν αρωγούς το Κίνημα. Στην ανακοίνωσή του προσθέτει ακόμη ότι η Κυβέρνηση «ενήργησε ερήμην των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα και προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός, καθώς βρίσκεται στον αντίποδα του αφηγήματός της περί τέλους του μνημονίου με το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει επαχθείς δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια».