Δενδρύλλια χασίς στην αυλή του «φρόντιζε» 41χρονος στα Δερβίζιανα

on .

DENDRYLIA 12 9 18

• Απ’ όλα είχε το αστυνομικό… καλάθι των τελευταίων ωρών. Ξεχωρίζουν η περίπτωση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης από ημεδαπό στα Δερβίζιανα, η ζωοκλοπή από δυο γυναίκες στην Αγία Αναστασία και η παράνομη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Πιο συγκεκριμένα:
• Στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων συνελήφθη κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε καλλιεργούσε στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του, τρία δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 1,10 έως 1,60 μέτρα.
Επίσης, σε αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι του κατείχε συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 820 γραμμαρίων.

Έκλεψαν αρνιά και κότες!
Αντιμέτωποι με μια όχι και τόσο συνηθισμένη υπόθεση βρέθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δωδώνης, όταν κλήθηκαν να εξιχνιάσουν υποθέσεις ζωοκλοπής και κλοπής που διαπράχθηκαν στην Αγία Αναστασία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 53 και 30 ετών, κατά το χρονικό διάστημα από 23-08-2018 έως 07-09-2018 εισήλθαν σε αγροτική κατοικία, 61χρονου ημεδαπού, όπου αφαίρεσαν οικόσιτα ζώα και είδη ρουχισμού, κατανάλωσαν τρόφιμα, ενώ από ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν δύο αρνιά!

Και λαθρομεταφορά
Στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών. Ειδικότερα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον νεαρό και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς (ηλικίας 28, 30, 38 και 49 ετών), οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να νομιμοποιούν την είσοδο και παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων τους, προέκυψε ότι σε βάρος τριών εξ’ αυτών, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τα χρηματικά ποσά των 785 ευρώ και 7.900 λεκ Αλβανίας.

Άλλες συλλήψεις
• Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη μία 44χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή. Όπως καταγγέλθηκε, η 44χρονη στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας αφαίρεσε από αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 30χρονης ημεδαπής, ένα πορτοφόλι, που περιείχε χρηματικό ποσό, έγγραφα, κάρτες τραπεζών και κλειδιά.
• Στην Ηγουμενίτσα και πάλι συνελήφθη ένας 33χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής 3.500 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.