Όλα έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» σήμερα στα σχολεία των Ιωαννίνων

on .

agiasmos

• Σήμερα θα χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι» για τη νέα σχολική χρονιά και όλα τα σχολεία των Ιωαννίνων Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Λύκεια, είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές.
Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα, όχι όμως για μάθημα, αλλά για τον καθιερωμένο Αγιασμό. Ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας θα βρεθεί στις 8.55 στο 7ο Γυμνάσιο Κιάφας, στις 9.15 στην Ακαδημία και στις 10.30 στο Γυμνάσιο Κουτσελιού.
Πάντως οι δύο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου διαβεβαιώνουν ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να διασφαλίσουν τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών, αλλά και την αναβάθμιση του σχολικούπεριβάλλοντος.
Φυλλάδια από την Τροχαία
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου αστυνομικοί της Τροχαίας θα διανείμουν σήμερα σε Δημοτικά Σχολεία στην Ήπειρο, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.
Η πρωτοβουλία αυτή, που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Στα Γιάννενα θα διανεμηθούν φυλλάδια, μεταξύ άλλων, έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο (Μαρούτσειο), τη Ζωσιμαία Ακαδημία και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής.
Η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων
Το δικό της μήνυμα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων, αμφισβητώντας ουσιαστικά την… κανονικότητα που βλέπει η Κυβέρνηση στον τομέα της Παιδείας. Γιατί σήμερα δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη, όπως χαρακτηριστικά τονίζει:
• Η άμεση κάλυψη των κενών
• 15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, α’ και β’ δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις.
• Κανένα παιδί να μην αποκλείεται από τις δομές του Ολοήμερου Σχολείου. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα Ένταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
• Τα ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους ανέργους, για υλικά, αναλώσιμα κ.ά.
• Η δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
• Η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.
• Η δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.
• Η διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ.
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η φετινή σχολική χρονιά είναι χρονιά εκλογών για όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και της Ένωσης. «Η μαζική συμμετοχή των γονιών στις εκλογικές διαδικασίες, δεν είναι «μια από τα ίδια», δεν είναι μια υποχρέωση που αν θα βρούμε χρόνο θα βγάλουμε σε πέρας. Απαιτείται να δυναμώσουμε τους Συλλόγους Γονέων ώστε να γίνουν το ζωντανό κύτταρο του σχολείου και της γειτονιάς…», σημειώνεται, μεταξύ άλλων.
Ευχές και μηνύματα…
- Για τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο η φετινή χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς. Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει στο μήνυμά του «η Κυβέρνηση έχει έμπρακτα αποδείξει ότι στηρίζει τη δημόσια παιδεία με αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού κατά τρία συνεχόμενα έτη…». Όσον αφορά αυτά που πρέπει να γίνουν στέκεται στην πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. «Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων. Εγείρεται, λοιπόν, η αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα ύστερα από τόσα χρόνια συνεχών αποχωρήσεων χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη», σημειώνει.
- Ο Γραμματέας και τα μέλη της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. εύχονται ιδιαίτερα στους νέους μαθητές της Πρώτης Δημοτικού «να αγαπήσουν το σχολείο ώστε να απολαύουν το ταξίδι, ένα νέο ταξίδι γνώσεων και εμπειριών με προορισμό την μάθηση και την ψυχοπνευματική καλλιέργεια. Τέλος στους μαθητές της Γ’ Λυκείου ευχόμαστε να επιλέξουν το δρόμο που η καρδιά τους θέλει και με υπομονή και επιμονή να υλοποιήσουν τους στόχους τους».
- «Καλή σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα», εύχεται από την πλευρά της η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Ιωαννίνων, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «με δίψα για γνώση, με οργανωμένο διάβασμα και με διάθεση συνεργασίας ο δρόμος της επιτυχίας είναι ανοιχτός»!