Συνάντηση με τον Κ. Σκρέκα είχε το Δίκτυο ΦΟΔΣΑ

on .

KONSTANTOPOYLOS SPYROS SKREKAS 10 9 18

• Στις 4 Οκτωβρίου αρχίζει η δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας ΑΣΑ Ηπείρου που έχει κατασκευαστεί στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης.

Την εγκατάσταση επισκέφθηκαν οι τρείς πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης που λειτουργούν σήμερα στην Ήπειρο, Σπ. Κωνσταντόπουλος, Στάθης Γιαννούλης και Αντώνης Νάστας, ως επίσης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Λώλος. Παράλληλα προχωρούν τα υπόλοιπα έργα (σταθμοί μεταφόρτωσης, πράσινα σημεία κλπ), ενώ προβληματισμός υπάρχει για το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς μέχρι και σήμερα οι Δήμοι δεν έχουν καταφέρει να αυξήσουν τα επίπεδα της ανακύκλωσης.
Εν τω μεταξύ, με τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Τρικάλων, Κώστα Σκρέκα συναντήθηκε στην Αθήνα το Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη» όπου στα άρθρα 225-247 συμπεριλαμβάνονται οι διατάξεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) της Χώρας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν τόσο ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Ιωαννίνων Σπύρος Κωνσταντόπουλος Πρόεδροι των ΦΟΔΣΑ από διάφορα μέρη της Ελλάδος, ο Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτριος Παπαστεργίου καθώς και ο Καθηγητής του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Αραβώσης.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος ενημέρωσε τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο Ν. Ιωαννίνων και γενικότερα στην Ήπειρο καθώς και για στάδιο βρίσκεται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων.
Από τη μεριά του ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας ανέφερε λύσεις και πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για την προώθηση και επίλυση ενός τεράστιου περιβαλλοντικού θέματος που απασχολεί τη Χώρα μας αυτό της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων.