Και οι Αστυνομικοί των Ιωαννίνων στην ένστολη συγκέντρωση της Θεσ/νίκης

on .

ASTYNOMIKOI DETH PANO

• Δυναμικό «παρών» στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη, έδωσε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων. 

Η κινητοποίηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών, ξεκίνησε από τον Λευκό πύργο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέχισε με πορεία η οποία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου αντιπροσωπεία, για πρώτη φορά στα χρονικά, αντί να επιδώσει, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση θυροκόλλησε (!) το σχετικό ψήφισμα, καθώς η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου, «μερίμνησε» ώστε να μην βρίσκεται εκεί για να παραλάβει.

Τα αιτήματα
Οι Αστυνομικοί των Ιωαννίνων, ενωμένοι μια «γροθιά» με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, κάλεσαν τον Πρωθυπουργό αντί ευχολογίων, να εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα που θα επουλώνουν τις πληγές και που θα οδηγούν στην αποκατάσταση του κύρους και της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεταξύ άλλων, ζητούν:
-Την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας με νέες προσλήψεις, με τον εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων, αλλά και με την καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους από τους Κυβερνώντες.
- Την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και την καθιέρωση ιατρού εργασίας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.
- Τη διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό τη μορφή φιλοδωρήματος.
- Την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών στον τομέα της Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας.