Διαμερίσματα για αξιωματικούς στο στρατόπεδο Βελισσαρίου!

on .

STRATOPEDO BELISSARIOY SPITI 6 9 18

• Δώδεκα οικήματα για τη διαμονή αξιωματικών, κατασκεύασε στο Στρατόπεδο Βελισσαρίου το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΓΕΣ, τρία από αυτά είναι οικήματα για Αξιωματικούς (ΣΟΑ), 4 για Μόνιμους Υπαξιωματικούς (ΣΟΜΥ) και 5 για Επαγγελματίες Οπλίτες (ΣΟΕΠΟΠ). Σε όλες τις κατηγορίες υπάρχουν μικρά (32-43 τετραγωνικών μέτρων) και μεγάλα (90 περίπου τ.μ.) διαμερίσματα.
Η εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά παραπέμπει στις καλένδες το αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών για παραχώρηση του ανενεργού τμήματος του στρατοπέδου στο Δήμο, αίτημα το οποίο είχε υποβληθεί αρχικά επί δημαρχίας Ν. Γκόντα και είχε τη στήριξη του Κώστα Τασούλα, που διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Ένα τμήμα του στρατοπέδου είχε παραχωρηθεί στο Δήμο για την κατασκευή της Κενάν Μεσσαρέ, ενώ ένα άλλο τμήμα έχει εγκριθεί να διατεθεί στην Περιφέρεια για την κατασκευή κόμβου που θα συνδέει την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών με την νέα λεωφόρο Νιάρχου. Για το υπόλοιπο και το μεγαλύτερο τμήμα οι συζητήσεις που έχουν ακολουθήσει όχι μόνο δεν έχουν αποδώσει τίποτε, αλλά όπως δείχνει η κατασκευή των κατοικιών έχουν ουσιαστικά τερματιστεί αρνητικά για το Δήμο.
Το ΓΕΣ στην ανακοίνωση που εξέδωσε δεν κάνει την παραμικρή μνεία σε ενδεχόμενο παραχώρησης του στρατοπέδου. Αντίθετα σημειώνει πώς: «Είναι συνεχής η προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των στελεχών και της επίλυσης του σημαντικού προβλήματος στέγασης του προσωπικού», για να προσθέσει ότι αυτή «αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η ηγεσία του Στρατού Ξηράς στον συγκεκριμένο τομέα, έτσι ώστε το προσωπικό μας να παραμένει αναπόσπαστο στην εκτέλεση της αποστολής του».