Προβλήματα για δικαιούχουςτου αγροτ. τιμολογίου της ΔΕΗ

on .

ARDEYTIKO POTISMA XORAFI

• Στο σημαντικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε πολλούς δικαιούχους του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ, λόγω της καθυστέρησης χορήγησης άδειας χρήσης νερού αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ Ν.Δ. Λευτ. Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Σταθάκη.
Στην ερώτηση, αφού κάνει μια αναφορά στη δραματική κατάσταση του αγροτικού κλάδου που επιδεινώθηκε με την κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επισημαίνει το πρόβλημα που δημιουργείται με τη διαδικασία για την παραμονή των αγροτών στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
«Η ΔΕΗ έχει ειδοποιήσει τους δικαιούχους αναφορικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς και τα δικαιολογητικά που καλούνται να προσκομίσουν, προκειμένου να παραμείνουν στο αγροτικό τιμολόγιο, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Ωστόσο, πολλοί αγρότες δεν έχουν ακόμη λάβει την άδεια χρήσης νερού (γεώτρηση για άρδευση), την οποία έχουν αιτηθεί και την οποία οφείλουν να προσκομίσουν στη ΔΕΗ, λόγω καθυστερήσεων στην αρμόδια υπηρεσία χορήγησης της εν λόγω άδειας. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης της Διοίκησης είναι η αδυναμία των αγροτών να προσκομίσουν το απαιτούμενο δικαιολογητικό στη ΔΕΗ με κίνδυνο να μην μπορέσουν να παραμείνουν στο αγροτικό τιμολόγιο», τονίζει, μεταξύ άλλων ο Λευτ. Αυγενάκης.
Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς: «1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις καθυστερήσεις στη χορήγηση αδειών χρήσης νερού; 2. Υπάρχει προγραμματισμός για να δοθεί κάποια παράταση ή μεταβατικό στάδιο για τους αγρότες που έχουν αιτηθεί άδεια χρήσης νερού και ακόμη αναμένουν τη χορήγησή της;».