Εξοπλισμός πολιτικής προστασίας με 330.000 ευρώ μέσω «ΦιλόΔημου»

on .

MHXANHMA DHMOY KLADEMA

• Στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάχθηκε ο Δήμος Ιωαννιτών για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή και συνοδευτικού εξοπλισμού, με προϋπολογισμό ύψους 330.000 ευρώ.

Τα 270.000 είναι η επιχορήγηση και τα 60.000 ευρώ είναι η προβλεπόμενη συμμετοχή του Δήμου.

Με το ποσό αυτό ο Δήμος θα προμηθευτεί ένα πολυμηχάνημα για να αποκτήσει την μηχανολογική επάρκεια, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τόσο της επικινδυνότητας κατά την χειμερινή περίοδο με τις έντονες χιονοπτώσεις - παγετό, με την χρήση του συνοδευτικού εξοπλισμού (λεπίδα αποχιονισμού - αλατοδιανομέας), όσο και της επικινδυνότητας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, με την μείωση του κινδύνου έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών που δημιουργείται από την ανάπτυξη πυκνής και ξερής βλάστησης στα ερείσματα των οδών του Δήμου καθώς και σε ελεύθερους αδιαμόρφωτους κοινόχρηστους χώρους, με την χρήση του συνοδευτικού εξοπλισμού (βραχίονα - κεφαλή χλοοκοπής - κεφαλή κλαδέματος).
Τέλος με την χρήση του επουλωτικού συνοδευτικού εξοπλισμού θα επιτυγχάνεται άμεση και αποτελεσματικότερη επιδιόρθωση των λακκουβών στους ασφάλτινους δρόμους καθόσον γίνεται παρασκευή και χρήση θερμής ασφάλτου. Παράλληλα, ο Δήμος έχει ήδη φροντίσει να προχωρήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη εξειδικευμένων οδηγών για τα μηχανήματα αυτά.

Ο Θωμάς Μπέγκας
«Δρούμε οργανωμένα και βάση ενός καλά συντονισμένου σχεδίου για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η ενίσχυση του Δήμου τόσο μέσω του «ΦιλόΔημου» στον τομέα των μηχανημάτων όσο και από τις προσλήψεις που θα κάνει ο ίδιος σε προσωπικό για τον χειρισμό των μηχανημάτων αυτών είναι σημαντική και μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί σε θέμα πολιτικής προστασίας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.