«Ζήσε… Οκτώβρη μου» για προσλήψεις Κοινωφελούς Εργασίας στους ΟΤΑ

on .

KOINOFELHS ERGASIA

• Σε… απόγνωση έχουν περιέλθει οι Δήμοι και της Ηπείρου, οι οποίοι εδώ κι ένα εξάμηνο σχεδόν ακούν για προσλήψεις προσωπικού μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και προσλήψεις δεν βλέπουν.
Τελικά, οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι δεν πρόκειται να προστεθούν στο δυναμικό τους πριν από τα μέσα… Οκτωβρίου!
Οι ΟΤΑ είχαν βασίσει πολλές ελπίδες στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, καθώς η έλλειψη υπαλλήλων σε νευραλγικούς μάλιστα τομείς, όπως αυτοί της καθαριότητας και του πρασίνου, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι και πολλά παράπονα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πόλεις και χωριά. Αυτό ισχύει φυσικά και για τα Γιάννενα που κάθε χρόνο βολεύονταν με το εποχικό προσωπικό, ενώ τη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση είχε διατυπώσει τον περασμένο Ιούλιο και ο Δήμος Ζίτσας προς την Υπουργό Εργασίας.

Χάθηκε το καλοκαίρι
Με την καθυστέρηση στην υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας χάθηκε το καλοκαίρι που οι ανάγκες στους Δήμους για έκτακτο προσωπικό είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις υπόλοιπες εποχές. Τώρα λοιπόν αναρωτιέται κανείς πώς θα αξιοποιηθούν οι 30.333 άνεργοι οι οποίοι θα προσληφθούν στους ΟΤΑ με οκτάμηνες συμβάσεις και τι θα γίνει όταν εκείνοι θα σταματήσουν, κάτι που θα συμβεί στο «κατώφλι» του καλοκαιριού του 2019.

Προσωρινοί πίνακες
Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, οι διαδικασίες έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων για την πρόσληψη χιλιάδων ανέργων σε ΟΤΑ της χώρας, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ έχουν μπει στην τελική ευθεία. Οι πίνακες των αποτελεσμάτων, θα εκδοθούν το διάστημα 10 – 14 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή γίνεται ο τελευταίος έλεγχος των αιτήσεων.
Αμέσως μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων θα ακολουθήσει προθεσμία τριών ημερών για την υποβολή ενστάσεων. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται –σε συνάρτηση και με τον όγκο των ενστάσεων– να εκδοθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία των προσλήψεων στους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΑΕΔ, υποβλήθηκαν περισσότερες από 130.000 αιτήσεις. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το ποσοστό επιτυχίας είναι ένα 1 προς 4 για τους υποψηφίους.