Έκθεση στην Ηγουμενίτσα για τα «Φρούρια που Ενώνουν»

on .

lolos

• Συνάντηση με τον υπεύθυνο Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Ομίλου «Marco Polo System» της Βενετίας κ. Alberto Cotrona είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, στο πλαίσιο της οποίας διερευνήθηκαν οι περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης του Δικτύου «Ευρωπαϊκός Δρόμος Μεταξιού (European Silk Road)», καθώς και η δυνατότητα ευρύτερης μελλοντικής συνεργασίας για την αμφίπλευρη ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του βιώσιμου τουρισμού στις δύο περιοχές.
Η συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο «Marco Polo System» είναι άριστη, αφού αποτελεί ήδη Εταίρο στην Πρόταση “CURED – Cultural Heritage Interpretation” που έχει υποβάλει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ΠΑΚΠΠΟ στο πλαίσιο του Interreg – Adrion,
Αποφασίστηκε δε η συνέχιση της συνεργασίας τους με τη φιλοξενία στην Ηγουμενίτσα της περιοδικής έκθεσης με θέμα «Φρούρια που Ενώνουν» τους επόμενους μήνες. Η εν λόγω έκθεση αποτελεί ενδιάμεσο προορισμό, καθώς ξεκίνησε από την Λουμπλιάνα, συνεχίστηκε στην Βενετία και στην Φεράρα, ενώ στην Ελλάδα θα ταξιδέψει μέχρι την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα πριν συνεχίσει το ταξίδι της για άλλους μεσογειακούς προορισμούς.