ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Το Γηροκομείο αφορά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας…

on .

NTAKALETSHS XRHSTOS

• Ο Δήμαρχος Δωδώνης σχετικά με δημοσίευμα του «Π.Λ.», μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση:
«Κύριε Διευθυντά,
Σε σχόλιο της έγκριτης εφημερίδας σας στην στήλη «Διαδόσεις» γίνεται αναφορά στην επιστολή του Δημάρχου Δωδώνης προς την ΠΕΔ Ηπείρου, με θέμα την λειτουργία του Γηροκομείου μετά την επιβολή προστίμου από τις Τελωνειακές Αρχές.
Είναι εμφανής η προσπάθεια του συντάκτη να απαξιώσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αγνοώντας σκόπιμα το περιεχόμενο της επιστολής.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης (φωτό) ουδέποτε προέβη σε κινήσεις εντυπώσεων. Πολύ περισσότερο δεν ζήτησε με την επιστολή του από την ΠΕΔ να διαγράψει το πρόστιμο, όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης.
Η συγκεκριμένη ενέργεια λοιπόν έχει πολύ συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος αναλύεται στην επιστολή προς την ΠΕΔ, το όργανο που εκπροσωπεί το σύνολο των Δήμων της Ηπείρου και συνάδει απολύτως με τους σκοπούς της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, όπως αυτοί περιγράφονται στο Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των ΠΕΔ.
Ο Δήμαρχος ζητά να συζητηθεί το θέμα που έχει ανακύψει με την λειτουργία του Γηροκομείου μετά την επιβολή του προστίμου καθώς εκεί φιλοξενούνται μοναχικά και ανήμπορα άτομα της τρίτης ηλικίας από όλους τους Δήμους της Ηπείρου και να στηριχθεί κάθε προσπάθεια που θα διασφαλίζει την συνέχιση της λειτουργίας του.
Το Γηροκομείο δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε πεδίο κανενός είδους αντιπαράθεσης. Η λειτουργία του είναι υπόθεση που αφορά στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και μπροστά σε τόσο σοβαρά προβλήματα η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει σε ρόλο θεατή».