ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Ισχυρός κρίκος για μεταφορές στην ελληνική ενδοχώρα!

on .

ΣLIMANI HGOYMENITSAS

• Το λιμάνι Ηγουμενίτσας είναι ήδη σταθμός για τη διακίνηση σε ετήσια βάση 2,5 εκατ. επιβατών και περίπου 230.000 φορτηγών από και προς το εξωτερικό.
Το ενδιαφέρον μεγάλων ναυτιλιακών ομίλων για υπηρεσίες του λιμανιού είναι αναμενόμενο, καθώς η Ηγουμενίτσα γεωγραφικά είναι το πλησιέστερο λιμάνι της Ελλάδος με την Ιταλία και τις βαλκανικές χώρες της Αδριατικής Θάλασσας, αποτελώντας έτσι μία σημαντική «γέφυρα» ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς τη Δυτική Ευρώπη.
Κύριες συνδέσεις του αποτελούν οι ιταλικοί λιμένες (Μπάρι, Μπρίντιζι, Ανκόνα, Βενετία, Τεργέστη και Ραβένα), καθώς και η Κέρκυρα. Στο μεταξύ, μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο διαμετακόμισης για εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μέσης Ανατολής.

Εμπορευματικό Κέντρο
Μεγάλη ώθηση στη δραστηριότητα του λιμανιού θα δώσει το εμπορευματικό κέντρο/επιχειρηματι­κό πάρκο Ηγουμενίτσας, το οποίο έχει ενταχθεί στο έργο ADRI-UP.
Η παρέμβαση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αφορά την ανάπτυξη ενός διπολικού εμπορευματικού κέντρου εντός της περιφέρειας της Θεσπρωτίας, μεταξύ των οποίων μία περιοχή εντός της ζώνης του λιμένα της Ηγουμενίτσας και η άλλη στην περιοχή που καταλαμβάνεται σήμερα από το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (περιοχή Γκρίκα, Δήμος Σουλίου).
Το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας θα εξυπηρετήσει τις εμπορευματικές ροές από και προς τις περιοχές της Αδριατικής που ο λιμένας συνδέει, αλλά και θα ενισχύσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του εκάστοτε θαλάσσιου διαδρόμου, που είτε ξεκινά είτε διέρχεται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Θα προσθέσει ένα ισχυρό κρίκο στη δόμηση της αλυσίδας λιμενικών - οδικών μεταφορών, διαμετακόμισης Αδριατικής - Ιονίου - Εγνατίας και ελληνικής ενδοχώρας.
Η. Μ.