Διαβούλευση για τη βιώσιμη ενέργεια στο Δήμο Ιωαννιτών

on .

GIANNENA LIMNH

• Tην Παρασκευή 20 Ιουλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί η 1η Διαβούλευση επί του σχεδίου δράσης για τη βιώσιμη ενέργεια (ΣΔΒΕ) του Δήμου Ιωαννιτών, που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».
Η εκδήλωση που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα, περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση του έργου από τον ανάδοχο, χαιρετισμό του Δημάρχου, παρουσίαση των αποτελεσμάτων μέχρι σήμερα από τη Μελετητική ομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις φορέων σε ζητήματα διαχείρισης ενέργειας. Στόχος του Σχεδίου είναι μέσω της καταγραφής της κατανάλωσης ενέργειας σε ενεργοβόρους τομείς της πόλης των Ιωαννίνων, να δημιουργηθεί ένα πλήρες και τεκμηριωμένο ενεργειακό δημοτικό προφίλ, το οποίο θα οδηγήσει το Δήμο σε ορθές αποφάσεις «ενεργειακών παρεμβάσεων» αποδοτικότητας και αναβάθμισης. Η απογραφή που πραγματοποιείται περιλαμβάνει:
- Τα δημοτικά κτίρια, σχολικά κτίρια, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, αλλά και υποδομές υγείας - πρόνοιας κ.ά. για τις οποίες είναι υπεύθυνος ο Δήμος.
- Εγκαταστάσεις υποδομής (αντλιοστάσια ύδρευσης & αποχέτευσης) για τις οποίες είναι υπεύθυνη η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΔΛΙ).
- Δημοτικό φωτισμό στο αστικό - υπεραστικό δίκτυο του Δήμου και σε κοινόχρηστους χώρους - πλατείες.
- Δημοτικά οχήματα.
- Τις κατοικίες (οικιακός τομέας) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
- Κτίρια, εξοπλισμός / εγκαταστάσεις τριτογενή τομέα (μη δημοτικά).
- Ιδιωτικές και Δημόσιες Μεταφορές (μετακινήσεις οχημάτων Ιδιωτικής και Δημόσιας Χρήσης, μετακινήσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς).
- Τον πρωτογενή τομέα παραγωγής στον οποίο εντάσσονται η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία.
- Τον δευτερογενή τομέα παραγωγής: βιοτεχνίες και βιομηχανικές μονάδες.
- Την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.