Κορυφαίοι επιστήμονες συμμετείχαν στο Ομαδικό - Αναλυτικό Συμπόσιο

on .

DODONH SYMPOSIO 17 7 18

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έληξε το Ομαδικό - Αναλυτικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης, τόσο για τους δεκάδες διακεκριμένους επιστήμονες, που μετείχαν με εισηγήσεις, όσο και για το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε πιστά όλες τις συνεδρίες, σ’ ένα πρωτόγνωρο για την περιοχή γεγονός.
Για δύο ημέρες, κορυφαίοι επιστήμονες από τους κλάδους της Ψυχανάλυσης και της Αρχαιολογίας, έχοντας ως αφετηρία τον πολυσύνθετο ρόλο του ιερού της Δωδώνης, διερεύνησαν ενδελεχώς τις συνδέσεις της Αρχαίας Ελληνικής με την Ψυχαναλυτική σκέψη, με επίκεντρο το τρίπτυχο «Οιωνός - Ερμηνεία - Πρόληψη».
Κορυφαία στιγμή για όλους τους συμμετέχοντες αποτέλεσε η απογευματινή συνεδρία της 7ης Ιουλίου, που έλαβε χώρα στην Ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Δωδώνης, με τους συμβολισμούς και τις συνδέσεις του χώρου, του χρόνου, των τεχνών και των επιστημών να καταλαμβάνουν κυρίαρχη θέση.
Ενδεικτική της ποιότητας του Συμποσίου είναι η ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε προς τον Δήμαρχο Δωδώνης, κ. Χρήστο Ντακαλέτση, ο κ. Ιάσων Μαράτος (MPhil, DPM, FRPsych, MlnstGA Consultant in Child and Adolescent Psychiatry, Group Analyst, Medical Director of PPCS, London), ως Επίτιμος Προσκεκλημένος του Συμποσίου. «Το Συμπόσιο δε θα ελάμβανε χώρα εάν δεν υπήρχε η γενναιόδωρη προσφορά εργασίας κι ενίσχυσης από τους Συνδιοργανωτές: τον Δήμο Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης S.H. Foulkes. Παράλληλα, το προσωπικό του ξενοδοχείου Πρυτανείο πρόθυμα ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις του Συμποσίου», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Το συμπόσιο διοργάνωσαν ο Δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης “S.H.Foulkes”.