Και νέες προκλητικές ενέργειες «Τσάμηδων» κοντά στα σύνορα!

on .

TSAMHDES SHMAIES

• Σε απερίσκεπτες και προκλητικές για ακόμη μια φορά ενέργειες προχώρησαν «Τσάμηδες» στα σύνορα και ειδικότερα η αυτοαποκαλούμενη «κυβέρνηση της Τσαμουριάς», που έχει έδρα την Ολλανδία...
Αφού έκαναν στην περιοχή των Αγίων Σαράντα ξεχωριστές εκδηλώσεις από το «Τσάμικο» κόμμα (αλληλοσπαράσσονται μεταξύ τους), για τη δήθεν γενοκτονία, μετέτρεψαν ένα ετοιμόρροπο κτίριο στο χωριό Βέρβα, κοντά στη Θεσπρωτία, σε «Κογκρέσο»,
υψώνοντας απ’ έξω τη «σημαία» της «Τσαμουριάς», μαζί με άλλες! Μάλιστα διοργάνωσαν συνέδριο, όπου ανακοίνωσαν τη σύσταση του «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς». Μέχρι και μπουλντόζες έβαλαν για να βελτιώσουν τον δρόμο, με στόχο στο μέλλον να συνδέσει την περιοχή με τους Φιλιάτες!
Η απερίγραπτη, γραφική για τους περισσότερους, αυτή κίνηση μεταδόθηκε και από τo χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Star.
Παρενέβη η Αστυνομία
Φυσικό ήταν να παρέμβει η αλβανική αστυνομία και να κάνει συλλήψεις, κατηγορώντας τους για «αντισυνταγματική δραστηριότητα» και «διανομή έντυπου υλικού με αντισυνταγματικό περιεχόμενο». Πρόκειται για μια φθηνή προπαγάνδα, που καταδικάζεται και από την ίδια την Αλβανία, την ώρα μάλιστα που βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο οι συνομιλίες των δυο χωρών.
Ορισμένοι εξ αυτών συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στο χωριό Βέρβα, όπου προπαγάνδιζαν υπέρ των εδαφικών διεκδικήσεων σε βάρος της Ελλάδας. Άλλοι συνελήφθησαν, καθώς κινούνταν στον οδικό άξονα από τη συνοριακή διάβαση Μαυροματίου προς Αγίους Σαράντα και ακόμη δύο σε συνοικισμό εντός της πόλης των Αγ. Σαράντα, όπου λειτουργεί γραφείο της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς». Να σημειωθεί ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Ιλίρ Μπερίσα, που εμφανίζεται ως δημοσιογράφος, παρουσίαζε ανθελληνική εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό του Αργυροκάστρου, όμως υπήρξε στέλεχος πρώτης γραμμής στον Απελευθερωτικό Στρατό Κοσόβου. Υποκινητής όλων αυτών των απαράδεκτων καταστάσεων είναι ένα διφορούμενο πρόσωπο, ο Φεστίμ Λιάτο, που κατηγορείται για ποινικές πράξεις. Ο ίδιος δηλώνει «πρόεδρος» της οργάνωσης «Δημοκρατία της Τσαμουριάς» με «πρωθυπουργό» τον Κοσοβάρο Αλί Αλίου.
H. M.