«Άπειροι» στη μεταφορά χασίς δύο νέοι που πιάστηκαν στην Άρτα

on .

XASIS PORT MPAGKAZ

Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της Ηπείρου για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων ναρκωτικών, τα οποία μέσω της περιοχή μας επιχειρούν να περάσουν μεγάλες ποσότητες χασίς στα ενδότερα της χώρας.
Το φορτίο του Σαββατοκύριακου εντοπίστηκε στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, όπου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ένας 23χρονος άνδρας και μία 19χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκε στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος με συνοδηγό την 19χρονη, όπου μετά από έρευνα βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος 4 σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 46 κιλών και 800 γραμμαρίων. Εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ακόμη το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται και δύο κινητά τηλέφωνα.

Και δενδρύλλια χασίς
Στο μεταξύ, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου παραπλεύρως της παλαιάς περιφερειακής οδού Ιωαννίνων, τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,35 έως 1,33 μέτρων.

Άλλες υποθέσεις
Το αστυνομικό δελτίο του Σαββατοκύριακου περιελάμβανε και εξιχνιάσεις υποθέσεων κλοπών σε Άρτα και Πρέβεζα. Πιο συγκεκριμένα:
- Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 86χρονου ημεδαπού και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 38χρονης ημεδαπής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα στο Κομπότι η 38χρονη μαζί με μία συνεργό της που αναζητείται, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από τον ηλικιωμένο.
- Αλλά και στη Βρυσούλα Πρέβεζας εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων 37χρονος εμπλέκεται σε κλοπή από μονοκατοικία, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρηματικό ποσό και είδη ρουχισμού.