Προτεστάντες διανέμουν φυλλάδια μαζί με Κ. Διαθήκες στα Γιάννενα!

on .

KAINH DIATHKH PROTESTANTES 8 7 18

• Με συγκεκριμένη έκδοση της Καινής Διαθήκης, την οποία όμως συνοδεύουν από «ύποπτο» έντυπο υλικό γέμισαν τα Γιάννενα ομάδες προτεσταντών που τις τελευταίες ημέρες έχουν κυριολεκτικά οργώσει την πόλη. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Μητρόπολης, η οποία σε ανακοίνωσή της καλεί τους πιστούς να είναι προσεκτικοί και να μην αποδέχονται υλικό που έχει στόχο τον προσηλυτισμό.
«Δώρο» η Κ. Διαθήκη!
Σακούλες με την ελληνική σημαία τυπωμένη πάνω τους, οι οποίες περιέχουν μία Καινή Διαθήκη σε μετάφραση και κάποια φυλλάδια βρήκαν τις τελευταίες ημέρες κρεμασμένες στις πόρτες τους αρκετές εκατοντάδες Γιαννιώτες.
Σύμφωνα με τη Μητρόπολη, τη διανομή κάνουν ομάδες προτεσταντών, δόγμα που δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη πίστη.
Η ίδια σε γραπτή επικοινωνία που είχε μαζί τους, τους συνέστησε, εάν θέλουν όντως να βοηθήσουν στη διάδοση της Καινής Διαθήκης, να δωρίσουν τα έντυπα σ’ αυτήν, «ώστε η ίδια η τοπική Εκκλησία, η οποία ήδη έχει μοιράσει χιλιάδες αντίτυπα, να συνεχίσει την διανομή της εγκεκριμένης μεταφράσεως, χωρίς να υπάρχει επέμβαση μιας μη Ορθόδοξης ομάδας στο ποιμαντικό της έργο, πράγμα που μπορεί από την ομάδα αυτή να στοχεύει σε ύπουλο προσηλυτισμό», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.
Κάλεσμα στους πιστούς
Φυσικά αυτό δεν έγινε και «οι άνθρωποι αυτοί έκαναν όπως πάντοτε την πονηριά τους, να διανείμουν μόνοι τους την Καινή Διαθήκη μαζί με άλλο υλικό», όπως σημειώνει η Μητρόπολη, η οποία απευθυνόμενη στους πιστούς, κάνει γνωστό ότι οι συγκεκριμένοι «βρίσκονται εκτός εκκλησίας, ωστόσο οι Καινές Διαθήκες που διανέμουν έχουν την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας και όσοι τις έλαβαν μπορούν να τις κρατήσουν. Το άλλο, όμως, ύπουλο προσηλυτιστικό υλικό δεν πρέπει να γίνει δεκτό».
Η Μητρόπολη καταλήγει τονίζοντας με έμφαση τα εξής: «Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο τι ακούμε και τι μελετούμε, στο τι δεχόμαστε και τι απορρίπτουμε. Η αλήθεια υπάρχει μόνο στην Ορθόδοξη εκκλησία μας. Το τέλειο βεβαίως είναι να κλείσουμε τις πόρτες μας σε κάθε ομάδα και επίβουλο που βρίσκεται εκτός εκκλησίας».